- Home
- Life-Inedit
- (22.03.2023, 12:40)
- Mihaela Ionita
Desert preparat cu o imprimantă 3D, din şapte ingrediente. Rezultatul este uimitor
- Cercetătorii din SUA au vrut să înţeleagă mai multe despre modul în care tehnologia alimentară imprimată 3D ar putea îmbunătăţi experienţa culinară.
- Oamenii de ştiinţă au creat un desert din şapte ingrediente cu ajutorul imprimantelor 3D, cu scopul de a înţelege mai multe despre cum se poate realiza un fel de mâncare cu mai multe alimente folosind această tehnologie.
- Desertul asemănător unui cheesecake a fost realizat folosind biscuiţi graham, unt de arahide, Nutella, piure de banane, dulceaţă de căpşuni, picură de cireşe şi glazură de căpşuni.
Urmărește
897 afișări
Sursa foto: Twitter
Echipa a declarat că lucrarea, publicată în revista npj Science of Food, pune bazele a ceea ce ar putea arăta viitorul cu ajutorul imprimării 3D a alimentelor, inclusiv îmbunătăţirea siguranţei alimentare şi permite utilizatorilor să controleze nutrienţii din mesele lor.
Profesorul Christen Cooper, care predă nutriţie şi dietetică la Universitatea Pace din SUA, a declarat: „Avem o problemă enormă cu valoarea nutritivă scăzută a alimentelor procesate. Imprimarea 3D a alimentelor va produce în continuare alimente procesate, dar poate că partea bună a lucrurilor va fi, pentru unii oameni, un control mai bun şi o mai bună adaptare a nutriţiei - o nutriţie personalizată".
„De asemenea, ar putea fi utilă pentru a face alimentele mai atractive pentru cei cu tulburări de înghiţire, imitând formele alimentelor reale cu alimente cu textură de piure de care aceşti pacienţi, milioane numai în SUA, au nevoie”.
Ca parte a proiectului lor demonstrativ, cercetătorii au analizat aspectul structural al fiecărui ingredient, potrivit Independent.
Etapele realizării desertului
Cernelurile alimentare comestibile au fost încărcate în diferite cartuşe şi plasate într-o imprimantă alimentară personalizată, care are capacitatea de a găzdui până la şapte ingrediente.
După mai multe încercări, cercetătorii şi-au dat seama de ordinea fiecărui strat şi de forma desertului.
Biscuiţii Graham au servit drept "ingredient de bază" pentru fiecare strat, iar untul de arahide şi Nutella au fost folosite ca straturi de susţinere care au format "bazine" pentru a ţine ingredientele mai moi, precum banana şi gemul, au declarat cercetătorii.
Forma conică s-a dovedit a fi cea mai potrivită pentru a preveni dezintegrarea desertului.
Oamenii de ştiinţă au declarat că munca lor arată că imprimantele ar putea fi uşor de personalizat în funcţie de alimente.
Autorul principal, Jonathan Blutinger, cercetător postdoctoral în laboratorul de maşini creative de la Universitatea Columbia din SUA, a declarat: „Deoarece imprimarea 3D a alimentelor este încă o tehnologie incipientă, aceasta are nevoie de un ecosistem de industrii de sprijin, cum ar fi producătorii de cartuşe alimentare, fişiere de reţete descărcabile şi un mediu în care să se creeze şi să se partajeze aceste reţete”.
„Personalizarea sa o face deosebit de practică pentru piaţa cărnii pe bază de plante, unde textura şi aroma trebuie să fie atent formulate pentru a imita carnea adevărată”.
Profesorul Hod Lipson, un robotician care conduce laboratorul de maşini creative, a adăugat: „Studiul evidenţiază, de asemenea, faptul că preparatele alimentare tipărite vor necesita probabil compoziţii şi structuri noi de ingrediente, din cauza modului diferit prin care sunt asamblate alimentele. Este încă nevoie de multă muncă pentru a colecta date, a modela şi a optimiza aceste procese”.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump