Desert preparat cu o imprimantă 3D, din şapte ingrediente. Rezultatul este uimitor

  • Cercetătorii din SUA au vrut să înţeleagă mai multe despre modul în care tehnologia alimentară imprimată 3D ar putea îmbunătăţi experienţa culinară.
  • Oamenii de ştiinţă au creat un desert din şapte ingrediente cu ajutorul imprimantelor 3D, cu scopul de a înţelege mai multe despre cum se poate realiza un fel de mâncare cu mai multe alimente folosind această tehnologie.
  • Desertul asemănător unui cheesecake a fost realizat folosind biscuiţi graham, unt de arahide, Nutella, piure de banane, dulceaţă de căpşuni, picură de cireşe şi glazură de căpşuni.
Urmărește
897 afișări
Imaginea articolului Desert preparat cu o imprimantă 3D, din şapte ingrediente. Rezultatul este uimitor

Sursa foto: Twitter

Echipa a declarat că lucrarea, publicată în revista npj Science of Food, pune bazele a ceea ce ar putea arăta viitorul cu ajutorul imprimării 3D a alimentelor, inclusiv îmbunătăţirea siguranţei alimentare şi permite utilizatorilor să controleze nutrienţii din mesele lor.
 
Profesorul Christen Cooper, care predă nutriţie şi dietetică la Universitatea Pace din SUA, a declarat: „Avem o problemă enormă cu valoarea nutritivă scăzută a alimentelor procesate. Imprimarea 3D a alimentelor va produce în continuare alimente procesate, dar poate că partea bună a lucrurilor va fi, pentru unii oameni, un control mai bun şi o mai bună adaptare a nutriţiei - o nutriţie personalizată".
 
„De asemenea, ar putea fi utilă pentru a face alimentele mai atractive pentru cei cu tulburări de înghiţire, imitând formele alimentelor reale cu alimente cu textură de piure de care aceşti pacienţi, milioane numai în SUA, au nevoie”.
 
Ca parte a proiectului lor demonstrativ, cercetătorii au analizat aspectul structural al fiecărui ingredient, potrivit Independent.

Etapele realizării desertului

Cernelurile alimentare comestibile au fost încărcate în diferite cartuşe şi plasate într-o imprimantă alimentară personalizată, care are capacitatea de a găzdui până la şapte ingrediente.
 
După mai multe încercări, cercetătorii şi-au dat seama de ordinea fiecărui strat şi de forma desertului.
 
Biscuiţii Graham au servit drept "ingredient de bază" pentru fiecare strat, iar untul de arahide şi Nutella au fost folosite ca straturi de susţinere care au format "bazine" pentru a ţine ingredientele mai moi, precum banana şi gemul, au declarat cercetătorii.
 
Forma conică s-a dovedit a fi cea mai potrivită pentru a preveni dezintegrarea desertului.
 
Oamenii de ştiinţă au declarat că munca lor arată că imprimantele ar putea fi uşor de personalizat în funcţie de alimente.
 
Autorul principal, Jonathan Blutinger, cercetător postdoctoral în laboratorul de maşini creative de la Universitatea Columbia din SUA, a declarat: „Deoarece imprimarea 3D a alimentelor este încă o tehnologie incipientă, aceasta are nevoie de un ecosistem de industrii de sprijin, cum ar fi producătorii de cartuşe alimentare, fişiere de reţete descărcabile şi un mediu în care să se creeze şi să se partajeze aceste reţete”.
 
„Personalizarea sa o face deosebit de practică pentru piaţa cărnii pe bază de plante, unde textura şi aroma trebuie să fie atent formulate pentru a imita carnea adevărată”.
 
Profesorul Hod Lipson, un robotician care conduce laboratorul de maşini creative, a adăugat: „Studiul evidenţiază, de asemenea, faptul că preparatele alimentare tipărite vor necesita probabil compoziţii şi structuri noi de ingrediente, din cauza modului diferit prin care sunt asamblate alimentele. Este încă nevoie de multă muncă pentru a colecta date, a modela şi a optimiza aceste procese”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici