Despre religie, pe marile ecrane - GALERIE FOTO

Franco Zeffirelli, Andrei Tarkovsky, Jean-Jacques Annaud sau Mel Gibson sunt regizori care au arătat cu curaj în creaţiile lor cinematografice aspecte ale religiei.

Urmărește
347 afișări
Imaginea articolului Despre religie, pe marile ecrane - GALERIE FOTO

Patimile lui Hristos/The Passion of the Christ (2004), regia Mel Gibson

Deseori au stârnit controverse.

GALERIE FOTO

Jesus of Nazareth (1977), regia Franco Zeffirelli.

Iisus din Nazareth prezintă viaţa Mântuitorului, de la naştere până la răstignire, aşa cum este descrisă în Noul Testament. Se spune că ar fi cel mai bun film despre Iisus.

Andrey Rublyov (1969) regia Andrei Tarkovsky.

Filmul prezintă experienţele călugărului şi pictorului de icoane Andrey Rublyov. Esenţa vieţii şi importanţa credinţei sunt câteva din temele pe care Tarkovsky le-a abordat folosind numeroase metafore şi simboluri care care dau peliculei o profunzime deosebită.

Exorcistul (1973), regia William Friedkin.

Datorită interpretării remarcabile a actorilor Linda Blair, Ellen Burstyn, Jason Miller, Max von Sydow si Lee J. Cobb, "Exorcistul" este considerat unul dintre cele mai înfricoşătoare filme realizate vreodată. A fost premiat cu Oscar pentru cel mai bun scenariu şi cea mai bună coloană sonoră.

Numele trandafirului (1986), regia Jean-Jacques Annaud.

Ecranizare a romanului cu acelaşi nume scris de Umberto Eco, cu Sean Connery şi Cristian Slater în rolurile principale, regizorul a turnat această peliculă la o mănăstire din secolul XII. Povestea abaţiei unde au loc mai multe omoruri bizare, realizată pentru marile ecrane în 1986, a câştigat numeroase premii.

Şapte ani în Tibet (1997), regia Jean-Jacques Annaud.

În pragul celui de-al doilea război mondial, alpinistul austriac Heinrich Harrer (Brad Pitt) părăseşte Viena şi pleacă împreună cu Peter Aufschnaiter în Himalya, cu ambiţia de a escalada vârful Nanga Parbat. Filmul realizat de Annaud este adaptare a cărţii omonime scrise de însuşi Harrer. Un film despre destin, dramatic, despre evenimentele care pot schimba viaţa, dar şi deosebit de frumos.

Stigmata (1999), regia Rupert Wainwright.

O poveste fascinantă cu Patricia Arquette şi Gabriel Byrne, despre un trimis al Vaticanului, care descoperă victima unor posesii revelatorii. În cele din urmă, reuşesc să recompună textul unei Evanghelii posibil scrisă de Iisus.

Patimile lui Hristos/The Passion of the Christ (2004), regia Mel Gibson.

Controversatul film realizat de Gibson este probabil cea mai realistă şi cutremurătoare prezentare a "Patimilor" lui Hristos.

Vezi şi:

GALERIE FOTO - Centre spirituale ale lumii

FOTOGRAFII MEMORABILE

GALERIE FOTO - Locuri în care merită să ajungi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici