Detalii despre concertul lui Mark Knopfler din 25 aprilie, de la Sala Palatului

Accesul la concertul pe care chitaristul Mark Knopfler îl va susţine pe 25 aprilie, la Sala Palatului din Capitală, este permis începând cu ora 19.00, informează un comunicat al organizatorilor, Emagic.

Urmărește
435 afișări
Imaginea articolului Detalii despre concertul lui Mark Knopfler din 25 aprilie, de la Sala Palatului

Mark Knopfler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evenimentul este sold-out.

Concertul este programat să înceapă la ora 20.00, accesul în sală fiind posibil începând cu ora 19.00. Organizatorii recomandă spectatorilor să vină din timp, pentru a evita eventualele aglomerări la porţile de acces. În zona de concert nu va fi permis accesul cu aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaşabil) sau aparate de înregistrare audio-video. De altfel, însuşi artistul îi roagă pe participanţii la eveniment să reziste tentaţiei de a folosi aceste dispozitive în timpul concertului.

Unul dintre cei mai respectaţi chitarişti ai muzicii rock, Mark Knopfler este şi în prezent un veritabil etalon pentru fanii genului. Răsplătit cu un premiu Edison (Olanda) şi unul Steiger (Germania) pentru realizările remarcabile în muzică, Mark deţine trei titluri onorifice de doctorand în muzică de la prestigioase universităţi din Marea Britanie, fiind recunoscut pentru talentul şi tehnica cu care îşi mânuieşte chitară.

Tânăr jurnalist, Mark şi-a dat seama că are mai multe de spus în muzică, alegând să meargă pe acest drum încă de la începutul anilor '70, odată cu primele sale încercări de a pune bazele unei trupe. În aprilie 1977, a apărut Dire Straits, din componenţa căreia la acea vreme făceau parte Mark (voce şi chitară), fratele sau, David Knopfler (chitară ritm şi backing vocals), John Illslay (chitară bas şi backing vocals) şi Pick Withers (tobe şi percuţie). Stilul muzical al trupei era născut dintr-un amestec de influenţe jazz, folk, blues care s-au cristalizat de-a lungul timpului într-un roots-pub rock.

Trupa a lansat şase albume de studio, unul dintre cele mai cunoscute fiiind "Brothers in Arms", lansat în 1985, care s-a vândut în peste 30 milioane de exemplare. De altfel, Dire Straits devenise la acea vreme una dintre cele mai cunoscute trupe din întreaga lume, cu un succes comercial impresionant, având peste 120 de milioane de albume vândute la activ. Printre cele mai cunoscute piese se numără "Sultans of Swing", "Romeo and Juliet", "Tunnel of Love", "Private Investigations", "Money for Nothing", "Walk of Life", "So Far Away", "Your Latest Trick" şi "Brothers în Arms", muzica trupei fiind răsplătită de-a lungul timpului cu nenumărate premii, printre care şi patru trofee Grammy, trei Brit Awards şi două MTV Video Music Awards.

După mai multe schimbări de componenţa, trupa s-a destrămat în 1995, Mark Knopfler continuându-şi parcursul muzical, de această dată cu o carieră solo de succes, fiind totodată "sufletul şi imaginea Dire Straits". A lansat alte şapte albume şi a început să compună inclusiv pentru filme, numele său fiind prezent pe coloana sonoră a unor producţii cinematografice precum "Local Hero" (1983), "Cal" (1984) şi "The Princess Bride" (1987). A colaborat de-a lungul timpului cu nenumăraţi artişti, printre care Eric Clapton, Bob Dylan, Bryan Ferry, Phil Lynott, Chet Atkins, The Chieftains, Emmylou Harris, Jools Holland, Steely Dan, Sonny Landreth şi Van Morrison, fiind totodată producătorul unor albume semnate de Tina Turner, Bob Dylan şi Randy Newman, printre alţii. Muzician desăvârşit, Mark Knopfler este considerat şi astăzi una dintre personalităţile cu adevărat remarcabile ale scenei muzicale internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici