- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (04.11.2014, 18:12)
- Florin Badescu
Dieta Paleo, supranumită "dieta oamenilor cavernelor", scade cu 50% riscul de cancer intestinal
Dieta Paleo, cunoscută şi sub denumirea de "dieta oamenilor cavernelor", scade cu până la 50% riscul de cancer intestinal, o maladie care cauzează peste 16.000 de decese în fiecare an în Marea Britanie.
Urmărește
1043 afișări
Dieta Paleo, supranumită "dieta oamenilor cavernelor", scade cu 50% riscul de cancer intestinal (Imagine: Schutterstock)
Dieta Paleo reprezintă o metodă în vogă pentru a slăbi. Ea are însă şi alte beneficii importante, întrucât reduce la jumătate riscul de cancer intestinal, informează dailymail.co.uk.
Adepţii acestei diete au renunţat la alimentele procesate, precum preparatele servite în restaurantele fast-food, preparatele semicongelate, pâine şi paste. În schimb, ei mănâncă doar acele alimente care erau disponibile pentru populaţiile de vânători-culegători din paleolitic, precum fructe, legume, nuci, seminţe şi carne slabă.
Jucătorul de crichet englez Andrew Flintoff şi vedetele de cinema Megan Fox şi Matthew McConaughey se numără printre vedetele care au reuşit să slăbească foarte mult cu ajutorul acestei diete.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
În plus, oamenii de ştiinţă americani au descoperit de curând că dieta Paleo reduce la jumătate riscul de cancer intestinal. Cercetătorii de la Universitatea Emory din oraşul Atlanta au analizat obiceiurile alimentare ale unui număr de 2.301 persoane - femei şi bărbaţi -, cu vârstele cuprinse între 30 şi 74 de ani.
Participanţii la studiu au fost catalogaţi în funcţie de cât de "paleolitică" era dieta lor. Voluntarii au fost rugaţi apoi să încerce şi dieta mediteraneană, care permite consumul moderat de lapte, iaurt, cereale şi alcool. Apoi, datele despre dietele lor au fost comparate cu dosarele medicale ale participanţilor.
În total, 564 dintre voluntari au dezvoltat un adenom colorectal - o tumoare benignă care este un precursor al cancerului intestinal.
Pentru femeile care respectau cel mai mult regulile dietei Paleo, riscul de apariţie a tumorilor a scăzut cu 29 de procente, iar cele care au adoptat dieta mediteraneană au prezentat un risc cu 26% mai scăzut.
În cazul bărbaţilor, dieta Paleo a avut beneficii şi mai mari: riscul de cancer intestinal a scăzut cu 51%.
Studiul a fost publicat în American Journal of Epidemiology.
Oamenii de ştiinţă au afirmat în anii 1970 că organismul uman este mai bine adaptat pentru dietele preistorice. Însă această idee a devenit una în mare vogă abia după ce a fost publicată de nutriţionista americană Loren Cordain, în 2010. Criticii ei spun că dieta Paleo nu ţine cont de felul în care au evoluat oamenii şi că un astfel de regim ar putea duce la malnutriţie.
Dieta Paleo prezintă anumite similarităţi cu o altă dietă celebră, Atkins, care mizează pe o abordare strictă - renunţarea totală la carbohidraţi.
Cel mai important aspect al ambelor diete constă în faptul că ele încearcă să evite produsele alimentare moderne, cele din viaţa de zi cu zi, precum pâinea, cartofii, pastele şi orezul, mizând în schimb pe un aport mare de proteine care provin din carne slabă, peşte şi ouă.
Dar, în timp ce dieta Paleo îi încurajează pe adepţii ei să mănânce şi o varietate largă de fructe şi legume proaspete, acestea sunt, în mod tradiţional, limitate în dieta Atkins.
Dieta Atkins acceptă, de asemenea, carnea procesată precum şunca şi produsele lactate precum brânza şi smântâna, însă acestea nu vor fi găsite niciodată în meniurile concepute pe baza dietei Paleo.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 14:20