Direcţia 5 a primit trofeul "Artistul anului 2011" la Premiile Muzicale Radio România Actualităţi

Trupa Direcţia 5 a primit trofeul pentru "Artistul anului 2011", la cea de-a zecea ediţie a Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi, care a avut loc luni seară, la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti.

Urmărește
346 afișări
Imaginea articolului Direcţia 5 a primit trofeul "Artistul anului 2011" la Premiile Muzicale Radio România Actualităţi

Direcţia 5 a primit trofeul "Artistul anului 2011" la Premiile Muzicale Radio România Actualităţi

Ca la fiecare debut de primăvară, Radio România Actualităţi i-a premiat pe cei mai valoroşi şi mai apreciaţi artişti şi interpreţi de muzică din România. Premiile Muzicale Radio România Actualităţi au fost acordate într-un spectacol de gală, la care au participat cântăreţi, artişti, compozitori, dar şi reprezentanţi ai Societăţii Române de Radiodifuziune, în frunte cu Demeter Andras, preşedintele - director general al Radioului Public.

Trofeul pentru "Artistul anului 2011" a revenit trupei Direcţia 5, care anul trecut a împlinit 20 de ani de la înfiinţare, lansând cu acest prilej trei albume - "Clasic de lux", "Ambiental Jazz" şi "Beautiful Jazz - Duets".

La secţiunea "Artistul anului 2011" au fost nominalizaţi cântăreţii Alexandra Stan, Guess Who şi Pepe.

La gala Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi, trupa Direcţia 5 a câştigat şi premiul pentru cel mai bun concept discografic, acordat pentru albumul "Beautiful Jazz - Duets". La această secţiune au fost nominalizate şi albumele "Cântec pentru Tamango" (Hara), "Un altfel de portret" (Oana Sârbu) şi "Azil" (Adrian Berinde).

Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate a fost acordat compozitoarei Camelia Dăscălescu, care anul trecut a sărbătorit vârsta de 90 de ani. "Sunt onorată şi vă mulţumesc", a spus Camelia Dăscălescu, într-un mesaj înregistrat.

Pe de altă parte, trofeul pentru cel mai bun artist pop rock în 2011 a fost acordat trupei VH2, care s-a luptat la această secţiune cu Taxi şi Direcţía 5.

Cel mai bun album pop rock a fost desemnat "2" al trupei VH2. La acest trofeu au fost nominalizate şi albumele "Cele două cuvinte", al trupei Taxi, şi "Clasic de lux", al trupei Direcţía 5.

"Sunt foarte mulţumit că, după şapte ani, am reuşit să obţinem acest premiu (la categoria "cel mai bun album pop rock", n.r.) (...) Împotriva tuturor celor care nu credeau că acest proiect (VH2, n.r.) va rezista, am dovedit că se poate face muzică", a spus Gabriel Cotabiţă, de la VH2.

Cel mai bun cântec pop rock a fost desemnat "Non Stop", al trupei Taxi. "Zilele astea, am împlinit 13 ani de existenţă, aşa că noi considerăm că acest premiu este un cadou de ziua noastră", a spus Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi.

La categoria "cel mai bun cântec pop rock" au fost nominalizate şi piesele "Copilul care aleargă" (Vama), "Îţi mulţumesc" (Direcţia 5), "Să ştii" (Publika) şi "Stele în palma ta" (VH2).

Totodată, trofeul pentru cel mai bun artist pop dance a mers la trupa Simplu, care a câştigat şi premiul pentru cel mai bun album pop dance, pentru "Dance or die trying", produs de MediaPro Music.

Prezent la gală pentru a ridica trofeul, Smiley a mulţumit postului public de radio, care difuzează piesele trupei Simplu, dar şi tuturor celor care mai cumpără muzică.

La secţiunea cel mai bun artist pop dance au fost nominalizaţi şi Alexandra Stan, DJ Project şi Play & Win, iar la categoria cel mai bun album pop dance au fost nominalizate şi albumele "Change the world" (Play & Win/ Roton) şi "Saxobeats" (Alexandra Stan/ MediaPro Music).

Cel mai bun cântec pop dance a fost desemnat "Get back", interpretat de Alexandra Stan. La aceeaşi categorie au fost nominalizate piesele "Telephone" (Andra), "Mi-e dor" (DJ Project), "Convict" (Simplu), "I need you more" (Crush & Alexandra Ungureanu) şi "Tot mai sus" (Guess Who).

Cel mai bun cântec pop a fost desemnat "Mai dă-mi o şansă", interpretat de Nico (compozitor Laurenţiu Matei). La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate piesele "Aruncă-mi o privire" (Pepe), "Ciao, amore, come stai?" (Andreea Olariu/ Marcel Dragomir/ Eugen Dumitru), "Priveşte cerul" (Angela Similea/ Ovidiu Komornyk) şi "Strada fără nume" (Laurenţiu Duţă).

Nico a fost desemnată şi cea mai bună interpretă a anului 2011. La secţiunea "cea mai bună interpretă" au fost nominalizate şi Alexandra Stan, Antonia şi Andra.

Cel mai bun interpret în anul 2011 a fost desemnat Marcel Pavel, care a primit şi trofeul pentru cel mai bun album pop, pentru "Nu te mai am", produs de Ovo Music.

La secţiunea "cel mai bun interpret" au mai concurat Cristi Enache, Horia Brenciu şi Pepe, în timp ce la premiul pentru cel mai bun album pop au fost nominalizate şi compilaţiile "Aruncă-mi o privire" (Pepe/ Media Pro Music) şi "Un altfel de portret" (Oana Sârbu/ Virgil Popescu).

Premiul pentru cel mai bun artist folk al anului 2011 a fost acordat Alinei Manole. La această secţiune au mai fost nominalizaţi Adrian Berinde, Alexandru Andrieş şi Daniel Iancu.

Alina Manole a primit şi premiul pentru cel mai bun album folk, pentru "Dragoste în 3", secţiune la care au mai fost nominalizate materialele discografice "Azil" (Adrian Berinde), "Inkorect" (Alexandru Andrieş) şi "Mii de smaralde" (Daniel Iancu).

Cel mai bun cântec folk a fost desemnat "Mii de smaralde", o piesă a lui Daniel Iancu. El a fost desemnat câştigător la o categorie la care au fost nominalizate şi piesele "Alb" (Poesis), "Am un pitic" (Alina Manole), "Din resturi de timp" (Adrian Berinde) şi "Vorbim?" (Alexandru Andrieş).

Pe de altă parte, premiul Radio România Junior a fost acordat Andreei Olariu, la aceeaşi categorie fiind nominalizaţi şi Diana Zaharia şi Ştefan Atârgoviţoaie.

Trofeele acordate la gala Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi au fost create de artistul Mişu Coman.

Gala a fost prezentată de Anca Ţurcaşiu şi Bogdan Pavlică, iar regia galei a purtat semnătura Ofeliei Stanciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici