- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (15.02.2013, 18:18)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dispariţie misterioasă a profilului creat de Brad Pitt pe o reţea de socializare din China
Profilul creat de actorul american Brad Pitt pe platforma Sina Weibo, versiunea chinezească a platformei Twitter, a dispărut în mod misterios, la câteva săptămâni după ce actorul postase un prim mesaj pe această reţea de microblogging.
Urmărește
191 afișări
Brad Pitt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Pe 7 ianuarie, Brad Pitt şi-a făcut debutul pe platforma Sina Weibo cu un mesaj considerat enigmatic, care a stârnit frenezie în rândul fanilor chinezi ai actorului american, informează hollywoodreporter.com.
"E adevărat. Da, sosesc", a scris pe platforma Sina Weibo actorul american care, potrivit site-ului cinematografic IMDB, are interdicţie în China, după ce a jucat în filmul "Şapte ani în Tibet", un lungmetraj de aventuri regizat în 1997 de Jean-Jacques Annaud.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
La aproximativ cinci săptămâni după acel mesaj, contul de pe Sina Weibo al starului american a dispărut.
Potrivit Tech in Asia, un portal care publică ştiri despre tehnologia din acea regiune, primul mesaj postat de Brad Pitt pe Sina Weibo a generat, în două ore de la apariţie, 8.000 de comentarii, a fost preluat de 20.000 de ori, iar actorul a "strâns" 73.000 de fani pe acea reţea de microblogging. Însă, joi, contul său a dispărut misterios de pe acest serviciu online, iar fosta pagină care îi era alocată redirecţionează acum utilizatorul către mesajul de eroare standard al companiei.
În ciuda celebrităţii sale pe scară mondială, Brad Pitt nu este un preferat al autorităţilor chineze. Actorului i-a fost interzis să intre în această ţară după ce a jucat rolul principal în filmul "Şapte ani în Tibet", lansat în 1997. Guvernul chinez a obiectat la acea vreme faţă de maniera în care filmul a prezentat anexarea Tibetului la China comunistă - prezentată ca o tragedie istorică.
Colegul lui Pitt din acest film, actorul David Thewlis, şi regizorul peliculei, Jean-Jacques Annaud, au primit şi ei interdicţia de a reveni în China. Annaud a putut însă să viziteze această ţară în 2012, în calitate de preşedinte al juriului celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Shanghai, însă Brad Pitt nu s-a mai întors în China din 1997.
Potrivit hollywoodreporter.com, este posibil ca intrarea actorului american în spaţiul online chinezesc să fi fost doar un experiment, pe care starul a decis să îl întrerupă brusc. Însă, ţinând cont de cenzura guvernamentală pronunţată de platforma Sina Weibo şi de relaţia rece pe care actorul o are cu conducerea acestei ţări, cel mai probabil contul actorului Brad Pitt a fost dezactivat chiar de Sina Weibo - pentru a preîntâmpina acţiunile cenzorilor guvernamentali - sau autorităţile au intervenit deja şi au ordonat închiderea contului.
Filmul "Şapte ani în Tibet" relatează aventurile unui alpinist austriac, interpretat de Brad Pitt, care îl conduc pe acesta la Lhasa, capitala Tibetului, unde se împrieteneşte cu cel de-al 14-lea Dalai Lama. Însă invadarea Tibetului de către China în 1950 îl obligă să fugă din acea regiune.
În schimb, un alt film al său, "Domnul şi doamna Smith", în care Brad Pitt a jucat alături de Angelina Jolie, a fost foarte popular în China.
Pe de altă parte, Stephon Marbury, un fost star din NBA, care joacă în prezent în Liga profesionistă de baschet din China, este un utilizator prolific al reţelei Sin Weibo, unde are peste 779.000 de admiratori.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Sclava Isaura, la 55 de ani. Lucelia Santos este în prezent actriţă, regizor şi producător - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20