Dispariţie misteriosă: Una dintre insulele Japoniei este de negăsit | VIDEO

Una dintre micile insule ale Japoniei, care se numea Esanbe Hanakita Kojima şi era nelocuită, a dispărut, iar specialiştii sunt de părere că a fost erodată de vânturi şi gheţurile care se formează anual, în timpul iernii, în Marea Ohotsk, potrivit globalnews.ca.

Urmărește
46434 afișări
Imaginea articolului Dispariţie misteriosă: Una dintre insulele Japoniei este de negăsit | VIDEO

Dispariţie misteriosă: Una dintre insulele Japoniei este de negăsit

Dispariţia insuliţei nu a fost remarcată de locuitorii din Sarufutsu, un sat situat la numai 500 de metri depărtare, pe insula vecină mai mare Hokkaido.

Esanbe era una dintre cele 158 de insule nelocuite ce au primit nume, în 2014, de la guvernul japonez, care dorea să facă astfel clarificări asupra graniţelor sale, având în vedere disputele cu China privind insulele Senkaku (Diaoyu).

Esanbe Hanakita Kojima este situată în Teritoriile de Nord, subiectul unei alte celebre dispute - a insulelor Kurile -, cu Rusia. Insulele au fost confiscate de sovietici la câteva zile după ce s-a încheiat Războiul din Pacific.

Localnicii au fost alertaţi privind dispariţia insulei în luna septembrie, după ce scriitorul Hiroshi Shimizu a vizitat Sarufutsu pentru a scrie un volum despre "insulele ascunse" ale Japoniei. Acesta a anunţat asociaţia pescarilor din zonă, care au căutat insula, fără succes.

Pescarii mai bătrâni spun că au văzut insula cu multe decenii în urmă, dar au evitat-o pentru că sistemele de navigaţie au arătat în mod greşit că zona era parte dintr-un recif.

Paza de coastă a indicat că cel mai recent insula a fost monitorizată în 1987 şi atunci era înaltă de doar 1,4 metri. Autorităţile trebuie să studieze zona pentru a afla care a fost soarta insulei, iar, dacă a dispărut complet, apele teritoriale ale Japoniei se vor micşora cu o jumătate de kilometru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici