Doi americani s-au căsătorit, de Halloween, la Castelul Dracula

Doi tineri din Statele Unite ale Americii s-au căsătorit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de Halloween, la o petrecere care a avut loc la Castelul Dracula din Munţii Bârgăului şi la care au participat peste 120 de turişti americani şi sârbi.

Urmărește
533 afișări
Imaginea articolului Doi americani s-au căsătorit, de Halloween, la Castelul Dracula

Doi americani s-au căsătorit, de Halloween, la Castelul Dracula

Laura şi Michael Brown, ambii din Texas (SUA), au declarat corespondentului MEDIAFAX că au venit în România pentru prima oară, special pentru a se căsători de Halloween.

"Eu şi proaspăta mea soţie suntem fani ai romanului Dracula scris de Bram Stoker. Plănuim de mult să venim să vedem locurile despre care am citit în carte. Şi ne-am spus atunci de ce să nu ne căsătorim la castel? Aşa că am devenit soţ şi soţie ca să ne putem aminti toată viaţa de acest moment special. Prietenii noştri sunt costumaţi ca de bal, doar suntem oaspeţii lui Dracula, nu-i aşa?", a spus Michael Brown, îmbrăcat în costum de cavaler.

La rândul său, Laura, care purta o rochie neagră, a spus că nu se teme că Dracula o va dori de mireasă fiindcă şi-a luat măsuri de precauţie.

"Am avut grijă să îmi pun usturoi în corset. În plus, îl mai am şi pe tânărul meu soţ alături, un cavaler gata să lupte chiar şi cu vampirii", a spus tânăra, râzând.

Cei 120 de turişti americani şi sârbi au un tur făcut prin toată ţara, pe la Castelul Bran şi alte locuri de care este legat numele Contelui Dracula. Ei au vizitat şi Hotelul Coroana de Aur din Bistriţa, al cărui nume apare în romanul lui Bram Stoker - "Dracula", apărut în 1897. În acest hotel din Bistriţa, scrie autorul romanului, a poposit avocatul Jonathan Harker, înainte de a pleca spre castelul contelui vampir.

Apoi, turiştii au ajuns la Hotelul Castel Dracula din Pasul Tihuţa. Acesta a fost inaugurat în 1983, în stilul unei case medievale şi se află la hotarul dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

Petrecerea de Halloween, organizată după ritual anglo-saxon, a început vineri seară, în curtea castelului, unde a fost făcut un foc de tabără în jurul căruia turiştii, costumaţi în vampiri, diavoli şi alte personaje, au cântat şi au dansat. Tot aici, şi-au pregătit singuri frigărui pe jar şi au gustat din cunoscuta ţuică de Bistriţa.

Imediat după aceea, au intrat cu toţii în pivniţele castelului, unde au încins o petrecere care a ţinut până dimineaţa.

Bram Stoker a fost regizor de teatru, membru al Asociaţiei Parapsihologice "Golden Dawn" din Londra, un cercetător al vampirismului de obârşie irlandeză şi hindusă. Personajul principal al romanului său, tipărit în milioane de exemplare, este un vampir, Contele Szekler, poreclit Dracula. Acţiunea romanului se desfăşoară în ţinutul Transilvaniei. Atât descrierile care privesc oraşele Cluj-Napoca şi Bistriţa, Pasul Bârgău (denumit în prezent Tihuţa - n.r) din Carpaţi, trecătoare care uneşte Transilvania de Moldova, cât şi descrierile altor locuri, respectă întru totul realitatea.

În anii '80, după ce a lecturat romanul, Alexandru Misiuga, pe atunci director al turismului bistriţean, a denumit un hotel nou construit în oraşul Bistriţa Coroana de Aur, aşa cum apare în romanul lui Bram Stoker, iar pe cel din Pasul Tihuţa - Dracula.

Pentru acest gest, o asociaţie din Londra a "draculiştilor" l-a numit Baron al Casei Dracula şi i-a oferit însemnele ei, un inel cu cap de mort.

În fiecare an, de Halloween, cele două hoteluri sunt pline cu turişti veniţi mai ales din SUA să petreacă o noapte pe meleagurile care apar în cartea lor preferată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici