Doi gemeni „identici” puşi să plătească pensie alimentară pentru acelaşi copil. Cum s-a ajuns judecătorul la o asemenea concluzie

Un judecător brazilian a dispus unor gemeni de sex masculin să plătească amândoi ajutor financiar copilului a cărui paternitate nu a putut fi determinată din cauză că ambii au refuzat să-şi asume responsabilitatea, iar un test ADN s-a dovedit neconcludent din cauza asemănării lor genetice.

Urmărește
16680 afișări
Imaginea articolului Doi gemeni „identici” puşi să plătească pensie alimentară pentru acelaşi copil. Cum s-a ajuns judecătorul la o asemenea concluzie

Doi gemeni „identici” puşi să plătească pensie alimentară pentru acelaşi copil. Cum s-a ajuns judecătorul la o asemenea concluzie

Valeria, mama copilului, a iniţiat un proces pentru recunoaşterea paternităţii împotriva doar a unuia dintre cei doi gemeni, Fernando, cu care a avut o relaţie scurtă. El a fost supus unui test ADN care a arătat că există o probabilitate de 99,9% ca el să fie tatăl copilului. Cu toate acestea, după ce a văzut rezultatul, Fernando a continuat să nege că este tatăl fatei, susţinând că fratele său geamăn identic, Fabricio, ar fi adevăratul părinte. Gemenii au fost obligaţi să facă testul ADN, care a dat acelaşi rezultat ca şi lui Fernando, pentru că cei doi au practic acelaşi cod genetic. Lăsat fără opţiune, judecătorul a ordonat ambelor persoane să plătească sprijin financiar aceluiaşi copil.

Acest caz a fost în instanţă din august 2017, dar abia luna trecută, judecătorul Filipe Luís Peruca, a dat verdictul pentru că cei doi bărbaţi au continuat să se învinovăţească reciproc într-o încercare de a scăpa de responsabilitatea prin care ar fi trebuit să plătească 30% din salariul minim ca suport pentru copil.

Decizia lui a fost, de asemenea, influenţată de faptul că dovezile prezentate în timpul audierilor au arătat că gemenii se schimbau între ei frecvent pentru a se întâlni cu cât mai multe femei posibil, precum şi pentru a se apăra reciproc când erau acuzaţi de înşelăciune de către prietenele lor.

"Unul dintre fraţi, cu rea-credinţă, încearcă să ascundă faptul că este tatăl", a spus judecătorul. "Un astfel de comportament, desigur, nu ar trebui să fie tolerat de lege, dimpotrivă, trebuie să fie reprimat, mai ales în cazul în care inculpaţii încearcă să beneficieze de acesta, afectând dreptul reclamantului la recunoaşterea paternităţii biologice, constituţional, inalienabil şi indisponibil, legat în mod intrinsec de demnitatea persoanei umane ".

Potrivit Departamentului de Justiţie al Braziliei, şansele de identificare a tatălui în acest caz ar fi mai mari dacă cei doi fraţi au fost de acord să efectueze o testare genetică mai amănunţită, numită Testul Twin, dar chiar şi aceasta s-ar putea să nu fie suficient de precisă, iar niciuna dintre părţile implicate nu dispune de mijloace financiare pentru a plăti pentru acest test.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici