- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (31.08.2011, 16:39)
- Laura Mitran ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Domino cu bere şi tequila, la Barmaniada 2011, în Capitală - GALERIE FOTO
Un record naţional a fost înregistrat la competiţia Barmaniada, etapa de bere, desfăşurată marţi seară în Capitală, prin răsturnarea a 500 de shoturi de tequila în tot atâtea pahare de bere, printr-un efect de domino spectaculos.
Urmărește
521 afișări
Domino cu bere şi tequila, la Barmaniada 2011, în Capitală (Imagine: Mihnea Ratte)
Etapa de bere a competiţiei Barmaniada 2011, care a debutat la sfârşitul lunii iulie, a avut loc marţi seară, în Tonka Soul Cafe din Bucureşti.
În deschiderea evenimentului, organizatorii au reuşit să realizeze recordul propus, oferind participanţilor la eveniment un moment inedit, când cele 500 de shot-uri de tequila s-au răsturnat în paharele de bere, cu efect de domino, în aplauzele celor prezenţi. Aceştia s-au putut bucura apoi toată seara şi de băuturile astfel preparate, în număr atât de mare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
Etapa de bere a fost introdusă anul acesta în premieră la Barmaniada, competiţie aflată la cea de-a treia ediţie, organizatorii propunându-şi să crească nivelul de educaţie a barmanilor în ceea ce priveşte acest domeniu. Scopul Barmaniadei este, mai mult decât concursul în sine, pregătirea barmanilor ca specialişti compleţi, ştiind să servească perfect acest produs şi cunoscând cultura berii.
Astfel, cei opt barmani concurenţi de marţi seară au fost supuşi, în cadrul acestei etape, unui număr de trei probe: preparararea şi servirea corectă a unei comenzi - două beri la draft, două beri la sticlă şi un cocktail reţetă proprie pe bază de bere - într-un interval de şapte minute, un set de cinci întrebări despre bere la care trebuia să răspundă într-un interval de trei minute şi speed opening - să deschidă şase sticle de bere într-un timp cât mai scurt.
Întrebările au trecut prin istoria berii (Unde s-a descoperit prima oară berea? Răspuns: Mesopotamia şi China, Cine a avut o importantă contribuţie la îmbunătăţirea drojdiei folosite pentru fabricarea berii? R: Louis Pasteur), producţia berii (De ce ingrediente avem nevoie pentru a produce bere acasă? Răspuns: apă, grâne încolţite, malţ, drojdie, hamei), evenimente importante (Care este cel mai mare festival al berii din lume? Răspuns: Oktoberfest, în regiunea Bavaria din Germania), aspecte ale servirii berii (La ce temperatură trebuie ţinute butoaiele de bere într-un pub? Răspuns: 2 - 3 grade Celsius, Care este temperatura optimă de servire a berii? Răspuns: 4 grade Celsius).
Au mai fost şi întrebări amuzante precum: În ce ţară berea este considerată suc? Răspuns: Rusia şi Din ce ingredient principal se face berea în China? Răspuns: Orez.
Printre cele mai creative cocktailuri pe bază de bere pregătite de concurenţi au fost reţete cu ciuperci şi pătrunjel flambate în rom, alături de bere (băutura astfel pregătită, de Călin Ioanciu, a fost servită într-o halbă învelită în ziar), bitter de ierburi, lichior de pepene galben, lămâi verzi şi bere (prezentată de Andrei Tudosie) şi lămâi verzi, zahăr, busuioc, suc de mere, votcă cu aroma de mere şi bere, (prezentată de Dan Ursan, câştigătorul premiului pentru cel mai bun cocktail).
Ca şi la etapa precedentă a Barmaniadei 2011, cea de speed service, ce a presupus prepararea de cocktailuri într-un timp cât mai scurt, concurenţii clujeni au fost la înălţime, adjudecându-şi cinci premii.
Pe locul I s-a clasat însă un barman din Bucureşti - Adrian Tudosie (locul al II-lea la etapa de speed service), care a câştigat premiul de 400 de euro. Locul al II-lea a fost ocupat de Marian Porumb din Cluj-Napoca (primul loc la speed service), câştigând premiul de 250 de euro, iar locul al III-lea, de clujeanul Călin Ioanciu, recompensat la rândul său cu premiul de 150 de euro.
Câştigătorii celor patru premii speciale la etapa de bere, pentru că au excelat la câte o probă, sunt: Dan Ursan (locul al III-lea la speed service), pentru cel mai bun cocktail de bere, Lucian Dobra, pentru cea mai bună servire, Călin Ioancin, pentru cele mai bune cunoştinţe în domeniu, toţi trei din Cluj-Napoca, şi Costel Ioan din Bucureşti, care a fost cel mai rapid la deschiderea celor şase sticle de bere, reuşind să facă acest lucru în 3,3 secunde.
Juriul la etapa de bere a fost prezidat de Joachim Reuling, maestru berar din Germania şi membru în juriul World Beer Cup. Din juriu, au mai făcut parte Gabi Cuţoc, Alin Lupulescu, redactorul-şef al Beerocracy, prima revistă dedicată berii din România, Mihai Luca, barman profesionist Barmania şi câştigatorul primului concurs de mixologie a cocktailurilor cu bere din România, Bogdan Gheorghiu, unul dintre cei mai buni manageri de bar din România, Mihai Tarcea, manager al unuia dintre cele mai îndrăgite baruri din Cluj-Napoca, şi Sergiu Biriş - "Barmanul Anului 2010".
Etapa de bere a fost doar una din cele şase probe ale Barmaniadei din acest an. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate de-a lungul tuturor probelor de concurs va fi desemnat "Barmanul Anului 2011 în România", premiul acordat constând în suma de 1.000 de euro şi o croazieră pentru două persoane.
Cele şase etape ale competiţiei sunt: Speed Service - 26 iulie, Bere - 30 august, Barista - 27 septembrie, Mixologie - 25 octombrie, Sommelier - 22 noiembrie, Working Flair & Exhibition - 13 decembrie.
Aflată la cea de-a treia ediţie, Barmaniada este organizată de Barmania şi Tonka Soul Cafe. Deţinătorii titlului de "Barmanul Anului" la ediţiile precedente sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009 şi Sergiu Biriş în 2010.
Barmania este o companie ce oferă suport pentru specializarea barmanilor şi are ca scop principal creşterea nivelului profesional şi de cunostinţe al barmanilor din România. Barmania oferă servicii de training, consultanţă, catering pentru evenimente şi spectacole. Potrivit reprezentanţilor Barmania, cei care se remarcă în cadrul Barmaniadei câştigă şi recunoaştere în rândul managerilor de bar, dar cei mai mulţi nu rămân la servirea în localuri, ci sunt solicitaţi pentru evenimente speciale şi ajung la competiţiile internaţionale.
Barmaniada este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:32
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 16:08
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online