Don Quijote, star pe Twitter: Un fan postează istoria cavalerului în 17.000 de tweet-uri

Hashtag (#) "Moară de vânt". Un ingenios informatician pe nume Diego Buendia publică povestea Cavalerului din La Mancha "fragmentată" în 17.000 de "ciripituri" pe Twitter. Spaniolul pasionat de Cavalerul Tristei Figuri comemorează astfel cei 400 de ani de la moartea lui Miguel de Cervantes.

Urmărește
284 afișări
Imaginea articolului Don Quijote, star pe Twitter: Un fan postează istoria cavalerului în 17.000 de tweet-uri

Don Quijote, star pe Twitter: Un fan postează istoria cavalerului în 17.000 de tweet-uri

După patru secole de la moartea lui Miguel de Cervantes, fascinaţia pe care o stârneşte eroul legendar Don Quijote este intactă. Diego Buendia a decis să "decupeze" romanul cavaleresc Don Quijote în 17.000 de tweet-uri. Postează unul câte unul micile fragmente de text şi, tweet cu tweet, reîntregeşte aventura vestitului hidalgo pe Twitter. Ultimul extras din roman va fi difuzat de Diego pe Twitter pe 23 aprilie, data la care se comemorează 400 de ani de la dispariţia lui Cervantes.

Don Quijote pentru internauţi. Vis bizar ce părea imposibil

Diego informaticianul şi l-a îndeplinit. Istoria lui Don Quijote pe Twitter a început în 2014, la Barcelona. Diego Buendia ("buendia" înseamnă "bună ziua" în spaniolă) şi-a folosit tot savoire-faire-ul în această experienţă inedită: "Am găsit un algoritm pentru a face un decupaj al romanului în tweet-uri de 140 de caractere. Tot romanul: 17.000 de "ciripituri" pe Twitter."

Contul de Twitter se numeşte «QuijoteEn17000Tuits» (Quijote în 17.000 de tweets)

Pe cont, sunt postate şi fotografii cu mori de vânt reale din la Mancha. Instantaneele cu regatul deşertic al Cavalerului Tristei Figuri sunt publicate automat, în fiecare zi, la oră fixă. Înfăţişează aceeaşi privelişte: trei mori de vânt la crepuscul.

Contul de Twitter poate fi accesat la acest link: https://twitter.com/elquijote1605

 

 

Sâmbătă, 23 aprilie

Vor fi comemoraţi 400 de ani de la dispariţia lui Shakespeare & Cervantes. Agenţia MEDIAFAX vă invită să citiţi sâmbătă, în thină, la prânz, un articol inedit dedicat celor doi, William Shakespeare şi Miguel de Cervantes.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici