- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (24.05.2016, 15:46)
- Monica Stoica
Donald Trump şi hackerii: TrumpScript, limbaj de programare care gândeşte şi acţionează ca Donald
O echipă de programatori a lansat de curând un soi de limbaj de programare funcţional pe Github, care mimează comportamentul lui Donald Trump. În mod esenţial, funcţionează la fel ca orice alt limbaj de programare. Inedite sunt sintaxa şi regulile pe care le foloseşte."Make programming great again"
Urmărește
447 afișări
Donald Trump şi hackerii: TrumpScript, limbaj de programare care gândeşte şi acţionează ca Donald (Imagine AFP / Mediafax foto)
Bineînţeles, sintagma "Make programming great again" se referă, ironic, la sloganul sub care-şi desfăşoară mogulul Trump campania electorală: "Make America great again!"
Limbajul de programare TrumpScript funcţionează după un pattern simplu. La fel ca Donald cel impulsiv, Donald cel imtempestiv. Dacă programatorul face o greşeală în scrierea liniilor de cod, va primi un citat din Trump ca mustrare, în loc de un mesaj tipic ce semnalizează eroarea, transmite thenextweb.com.
Caracteristicile particulare ale limbajului de programare TrumpScript sunt:
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Toate numerele trebuie să fie mai mari de 1 milion. Numerele mici sunt nesemnificative pentru Donald.
Sunt interzise enunţurile de import. Liniile de cod trebuie să fie "made in America".
Doar cele mai populare cuvinte în limba engleză, favoritele lui Donald Trump, şi numele de politicieni în viaţă pot fi folosite drept nume variabile.
Toate programele trebuie să se termine cu sintagma "America e fantastică".
Limbajul de programare corectează în mod automat suma de 4,5 miliarde de dolari în 10 miliarde de dolari.
În formă brută, TrumpScript nu este compatibil cu Windows, deoarece Trump nu-i genul de tip care rezonează cu conceptul de PC.
Limbajul a fost creat de studenţii Sam Shadwell, Chris Brown şi Dan Korn, la un hackathon, adică "întâlnire-maraton a hackerilor".
Un hackathon (în română scris şi hackaton, cunoscut şi ca hack day, hackfest sau codefest) este un eveniment în care mai mulţi programatori, dar şi alte persoane ce participă la dezvoltarea de software (designeri, manageri de proiect etc.), colaborează pentru dezvoltarea unui proiect software. Unele proiecte implică şi o componentă hardware, scrie Wikipedia. Durata unui hackathon este de obicei între o zi şi o săptămână. Unele hackathoane au doar un scop educaţional sau social, pe când în alte cazuri scopul final este crearea unui program funcţional.
Citeşte şi: Airbus a prezentat o motocicletă electrică, imprimată 3D, care costă 56.000 de dolari - VIDEO
Citeşte şi: Adele a lansat videoclipul "Send My Love (To Your New Lover)" în cadrul Galei Premiilor Billboard - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Cele mai ciudate slujbe din lume
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe