Donald Trump şi hackerii: TrumpScript, limbaj de programare care gândeşte şi acţionează ca Donald

O echipă de programatori a lansat de curând un soi de limbaj de programare funcţional pe Github, care mimează comportamentul lui Donald Trump. În mod esenţial, funcţionează la fel ca orice alt limbaj de programare. Inedite sunt sintaxa şi regulile pe care le foloseşte."Make programming great again"

Urmărește
446 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi hackerii: TrumpScript, limbaj de programare care gândeşte şi acţionează ca Donald

Donald Trump şi hackerii: TrumpScript, limbaj de programare care gândeşte şi acţionează ca Donald (Imagine AFP / Mediafax foto)

Bineînţeles, sintagma "Make programming great again" se referă, ironic, la sloganul sub care-şi desfăşoară mogulul Trump campania electorală: "Make America great again!"

Limbajul de programare TrumpScript funcţionează după un pattern simplu. La fel ca Donald cel impulsiv, Donald cel imtempestiv. Dacă programatorul face o greşeală în scrierea liniilor de cod, va primi un citat din Trump ca mustrare, în loc de un mesaj tipic ce semnalizează eroarea, transmite thenextweb.com.

Caracteristicile particulare ale limbajului de programare TrumpScript sunt:

Toate numerele trebuie să fie mai mari de 1 milion. Numerele mici sunt nesemnificative pentru Donald.

Sunt interzise enunţurile de import. Liniile de cod trebuie să fie "made in America".

Doar cele mai populare cuvinte în limba engleză, favoritele lui Donald Trump, şi numele de politicieni în viaţă pot fi folosite drept nume variabile.

Toate programele trebuie să se termine cu sintagma "America e fantastică".

Limbajul de programare corectează în mod automat suma de 4,5 miliarde de dolari în 10 miliarde de dolari.

În formă brută, TrumpScript nu este compatibil cu Windows, deoarece Trump nu-i genul de tip care rezonează cu conceptul de PC.

Limbajul a fost creat de studenţii Sam Shadwell, Chris Brown şi Dan Korn, la un hackathon, adică "întâlnire-maraton a hackerilor".

Un hackathon (în română scris şi hackaton, cunoscut şi ca hack day, hackfest sau codefest) este un eveniment în care mai mulţi programatori, dar şi alte persoane ce participă la dezvoltarea de software (designeri, manageri de proiect etc.), colaborează pentru dezvoltarea unui proiect software. Unele proiecte implică şi o componentă hardware, scrie Wikipedia. Durata unui hackathon este de obicei între o zi şi o săptămână. Unele hackathoane au doar un scop educaţional sau social, pe când în alte cazuri scopul final este crearea unui program funcţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici