- Home
- Life-Inedit
- (16.11.2021, 19:16)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Donaţie anonimă la un parc din Australia: un ”mega-păianjen” care poate străpunge chiar şi unghia umană
Un păianjen masiv cu pânza în formă de pâlnie, cu colţi capabili să străpungă unghiile oamenilor, a fost donat unui parc din Australia.
Urmărește
5738 afișări
Sursa foto: Youtube
Poreclit "Mega-păianjen", arahnidul măsoară 8 centimetri de la un picior la altul, cu colţi de 2 centimetri, a precizat vineri într-o declaraţie Parcul australian de reptile. Cu un corp care măsoară 5 centimetri, acesta este cel mai mare păianjen cu pânză în formă în pâlnie pe care parcul l-a văzut vreodată, a adăugat acesta.
„Este neobişnuit de mare şi, dacă vom reuşi să determinăm publicul să predea mai mulţi păianjeni ca el, nu va avea ca rezultat decât salvarea mai multor vieţi pentru că aceştia pot produce cantităţi uriaşe de venin", a declarat Michael Tate, ofiţer de educaţie al parcului. „Suntem foarte dornici să aflăm de unde provine, în speranţa de a găsi mai mulţi păianjeni MASIVI ca ea".
Potrivit Muzeului Australian, lungimea medie a corpului unui păianjen cu pânza-pâlnie este de 1 până la 5 centimetri, ceea ce îl face pe acesta să fie cel mai mare văzut până acum, potrivit CNN.
Dar nu este în niciun caz cel mai mare tip de păianjen din Australia. Această onoare îi revine tarantululei, cunoscută şi sub numele de păianjen fluierător, datorită zgomotului pe care îl emite atunci când este provocat. Corpul speciei nordice Selenocosmia crassipes poate ajunge până la 6 centimetri lungime, cu o deschidere a picioarelor de 16 centimetri.
Păianjenul cu pânză în formă de pâlnie sau Atrax robustus poate fi mai mic, dar sunt "cei mai notorii membri" ai faunei de păianjeni din ţară, potrivit site-ului web al Muzeului Australian.
Deşi nu toate cele aproximativ 40 de varietăţi ale speciei sunt periculoase, "mai multe dintre ele sunt renumite pentru veninul lor foarte toxic şi cu acţiune rapidă", masculul păianjenului cu pânza-pâlnie din Sydney, fiind legat de toate cele 13 decese umane înregistrate, a precizat muzeul.
Acest păianjen remarcabil a devenit o parte din folclorul oraşului Sydney şi, deşi nu s-au înregistrat decese de la introducerea unui antivenin în 1981, rămâne o icoană a fricii şi fascinaţiei pentru locuitorii din Sydney", precizează muzeul.
Păianjenul a fost donat undeva în zona de coastă din Sydney sau New South Wales, a adăugat parcul. „Se afla într-un recipient Tupperware fără nicio etichetă care să semnifice de unde provine", se arată în comunicat. „Păstrătorii sunt nerăbdători să afle zona din care provine, în speranţa de a găsi mai mulţi păianjeni de dimensiuni mari, deoarece aceştia produc cantităţi mai mari de venin pentru programul de antivenin”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe