Două mii de persoane la concertul lui Costel Busuioc

Costel Busuioc, câştigătorul concursului "Hijos de Babel", a concertat, sâmbătă seară, pe platoul din faţa Băncii Naţionale, în faţa a circa 2.000 de persoane, care l-au încurajat şi aplaudat constant, spectacolul făcând parte din evenimentele organizate în cadrul Festivalului Zilele Bucureştiului.

Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului Două mii de persoane la concertul lui Costel Busuioc

Două mii de persoane la concertul lui Costel Busuioc

Spectacolul, în cadrul căruia a cântat şi Costel Busuioc, a fost dedicat muzicii culte şi s-a desfăşurat, cu începere de la ora 19.30, pe platforma din faţa Băncii Naţionale, printre cei prezenţi în public aflându-se şi primarul capitalei, Sorin Oprescu, şi fostul preşedinte al României Ion Iliescu.

Evenimentul a debutat cu un recital al grupului vocal mixt Acapella, acesta fiind urmat pe scenă de soprana Ana Cebotari, care a interpretat partituri clasice celebre precum "Ave Maria", de Schubert, "Rusalka", de Antonín Dvorak, dar şi "Je t'aime", cunoscuta melodie a Larei Fabian.

În jurul orei 20.30, Costel Busuioc şi-a făcut apariţia pe scenă în aplauzele puternice ale publicului, care îi striga numele. Busuioc şi-a început recitalul cu aria "La donna e mobile", din opera "Rigoletto" de Verdi, şi a continuat cu melodia tradiţională napoletană "Santa Lucia". Repertoriul lui Busuioc a mai inclus ariile "Che gelida manina", din "Boema" de Puccini, "Nessun dorma", din "Turandot", tot a compozitorului italian Giacomo Puccini, cântecul napoletan "O sole mio" şi melodia "Time to say good bye", din repertoriul tenorului italian Andreea Bocelli.

Între piesele interpretate de Costel Busuioc au fost intercalate arii cântate de soprana Diana Ţugui, printre care s-a numărat un vals din opera "Romeo şi Julieta", de Charles Gounod. La finalul evenimentului, cei doi cântăreţi au interpretat împreună cunoscuta arie "Brindisi", din "Traviata" de Verdi.

"Vreau să mulţumesc celor care au făcut posibil acest spectacol. Vă mulţumesc din suflet. Şi la mulţi ani, Bucureşti!", a declarat Costel Busuioc înainte de a coborî de pe scenă.

Publicul, care a aplaudat cu entuziasm după fiecare melodie interpretată de Busuioc, a cerut un bis, care l-a adus înapoi pe scenă pe cântăreţ. Acesta a interpretat încă odată "Nessun dorma", arie care a încheiat evenimentul.

Soliştii care au luat parte la eveniment au fost acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii Muntenia din Târgovişte, care a mai interpretat, printre altele, "Preludiul" din "Carmen", de Bizet, şi "Dansuri ungureşti", de Brahms.

Pe de altă parte, spectatorii au fost foarte nemulţumiţi de sonorizarea proastă a evenimentului. Bucureştenii care se aflau mai departe de scenă nu au putut asculta muzica în condiţii foarte bune, sonorul fiind mult prea slab pentru agitaţia provocată pe străzile Capitalei de evenimentele din cadrul Zilelor Bucureştiului.

"A fost un spectacol foarte frumos. M-a bucurat şi orchestra. Cred că din generaţia tânără apar artişti de mare valoare", a apreciat, la finalul evenimentului, Ion Iliescu.

Costel Busuioc, românul care s-a făcut remarcat în Spania datorită prestaţiei sale la concursul muzical "Hijos de Babel", a câştigat, pe 12 martie, finala competiţiei organizate de televiziunea publică spaniolă, cu 44 de puncte. După ce a interpretat o arie din "Traviata" de Verdi, Costel Busuioc a obţinut 26 de puncte, iar după "Nessun dorma" a obţinut alte 18 puncte, primind încă o dată nota zece de la public.

Costel Busuioc a semnat un contract cu Sony BMG pentru a urma o carieră muzicală, acesta fiind premiul cel mare al concursului spaniol "Hijos de Babel".

Festivalul Zilele Bucureştiului este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul de Proiecte Culturale, sâmbătă şi duminică, în zona centrală a Bucureştiului, pentru a marca cea de-a 549-a aniversare a acestui oraş.

Evenimentul se desfăşoară în Centrul Istoric, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii (aleea cu fântâni), Piaţa Constituţiei, parcurile Izvor, Cişmigiu, Carol, Herăstrău, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul Şuţu, Piaţa Universităţii, precum şi pe străzile adiacente acestor zone.

Manifestările au început, sâmbătă dimineaţă, cu o paradă a trăsurilor de epocă, care au plecat din spatele statuii Mihai Viteazu din Piaţa Universităţii pe străzile din Centrul Istoric. Totodată, a avut loc o paradă a costumelor de epocă, unde 50 de artişti au reconstituit îmbrăcămintea lustragiilor, a vânzătorilor de ziare, a sacagiilor, dar şi a altor personaje din perioada de epocă a Capitalei. Tot în această zonă a fost reînviată celebra "bătaie cu flori de la şosea".

În noaptea de sâmbătă spre duminică, muzeele vor avea porţile deschise. Începând de sâmbătă, de la ora 10.00, şi până duminică, la ora 3.00, precum şi duminică, între orele 10.00 şi 15.00, circulă o linie specială cu indicativul "Turul Muzeelor", care pleacă de la Palatul Parlamentului şi se opreşte pe Calea 13 Septembrie - la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, pe Şoseaua Cotroceni - la Muzeul Cotroceni, pe strada Mircea Vulcănescu - la Muzeul Militar, pe Şoseaua Kiseleff - la Muzeul Ţăranului Român, pe Calea Victoriei - la Muzeul Naţional de Artă şi la Muzeul de Istorie de pe strada Lipscani.

(Material de Gabriela Dita, gabriela.dita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici