Două tablouri de Van Gogh furate în urmă cu 16 ani, expuse din nou la Amsterdam. Picturile, recuperate din casa unui celebru baron al drogurilor

Două tablouri de Vincent Van Gogh furate în urmă cu 16 ani din muzeul dedicat pictorului din capitala Olandei şi recuperate în 2016 au fost expuse din nou, de miercuri, la Amsterdam, după ce au fost supuse unor restaurări complexe, potrivit breitbart.com.

Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Două tablouri de Van Gogh furate în urmă cu 16 ani, expuse din nou la Amsterdam. Picturile, recuperate din casa unui celebru baron al drogurilor

Două tablouri de Van Gogh furate în urmă cu 16 ani, expuse din nou la Amsterdam. Picturile, recuperate din casa unui celebru baron al drogurilor

Tablourile "View of the Sea at Scheveningen" (1882) şi "Congregation leaving the Reformed Church at Nuenen" (1884-1885) au fost expuse miercuri în Muzeul Van Gogh din Amsterdam, iar "restauratorii au făcut o treabă fantastică", a spus directorul instituţiei, Axel Rueger.

Picturile au fost recuperate de poliţiştii italieni la sfârşitul lunii septembrie 2016, în timpul unui raid efectuat la o casă a unui celebru baron al drogurilor local, Raffaele Imperiale, la Castellammare di Stabia, la aproximativ 34 de kilometri la sud-est de Napoli.

Ambele picturi, care valorează milioane de euro, au fost furate din muzeu pe 7 decembrie 2002.

Lucrarea "View of the Sea at Scheveningen" a fost deteriorată în timpul jafului, iar o porţiune semnificativă din partea stângă lipseşte. "Congregation leaving the Reformed Church at Nuenen" nu a fost foarte afectată, dar restauratorii au eliminat urmele provocate de trecerea timpului şi un strat de lac galben aplicat probabil de Van Gogh. Ambele tablouri au şi rame noi, cele vechi fiind pierdute.

Pictorul Vincent van Gogh este considerat una dintre cele mai influente figuri din istoria modernă a artei. Născut în 1853, artistul olandez a ajuns cunoscut abia după moartea violentă, la 37 de ani. Deşi perioada sa creativă nu acoperă decât un deceniu, după moartea sa au rămas peste 2.000 de lucrări diverse, între care aproape 860 de tablouri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici