Dragoş Bucur, într-un film american, alături de Ice Cube şi John Leguizamo

Actorul Dragoş Bucur a terminat recent filmările pentru "Ride Along", o comedie de acţiune americană turnată la Universal Studios, din distribuţia căreia fac parte, printre alţii, Ice Cube, John Leguizamo, Bruce McGill şi Kevin Hart, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
931 afișări
Imaginea articolului Dragoş Bucur, într-un film american, alături de Ice Cube şi John Leguizamo

Dragoş Bucur, într-un film american, alături de Ice Cube şi John Leguizamo (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Filmul regizat de Tim Story va avea premiera, cel mai probabil, în 2014.

Tim Story este şi un producător de succes, cunoscut pentru filmele "Cei patru fantastici/ Fantastic 4" (2005 şi 2007) şi "Think Like a Man" (2012).

Ice Cube este, în acest film, un dur, un poliţist cu ştate vechi, în vreme ce Kevin Hart este iubitul imatur al surorii sale. Ca să-i scoată din cap prietenia cu ea, respectiv să-i bage minţile în cap, Ice Cube îl ia cu el pe adolescent în tura de noapte, un "ride along". Ceea ce se voia a fi o simplă lecţie de viaţă se transformă într-un coşmar.

Dragoş Bucur joacă rolul unui mafiot sârb. Acesta participă la o întâlnire de afaceri cu poliţistul jucat de Ice Cube, care se dovedeşte a fi o ambuscadă. Dragoş are de tras cu pistolul după nişte poliţişti sub acoperire, inclusiv după Ice Cube, apoi trebuie să încalece o motocicletă şi să execute un fel de cursă cu obstacole.

Acesta este primul rol al lui Dragoş Bucur pe teritoriul Statelor Unite, la un studio atât de important cum este Universal, dar nu este primul său rol în afara ţării. În 2010, el a jucat în "Drumul de întoarcere/ The Way Back", în regia lui Peter Weir ("The Truman Show", "Master and Commander: La capătul Pământului/ Master and Commander: The Far Side of the World", "Cercul poeţilor dispăruţi/ Dead Poets Society"), alături de Colin Farrell, Ed Harris şi Jim Sturgess.

"Audiţia pentru rolul ăsta s-a făcut prin ceea ce ei numesc «self-tape». Adică actorul este propus de agentul său (în cazul meu, agenţia Conway van Gelder din Londra). Ulterior, el se filmează singur şi trimite proba prin intermediul unor site-uri specializate de casting. În cazul meu, mi-a dat replica Andrei Mateiu (actorul principal din filmul «O lună în Thailanda») şi am filmat-o asistaţi de Dorian Boguţă... Pot să spun că ne-am amuzat copios şi am improvizat toţi trei pe indicaţiile din text", povesteşte Dragoş Bucur despre proba pe care a dat-o pentru acest rol.

"Când am ajuns în Atlanta, am aflat că accentul exotic a contribuit foarte mult la alegerea mea. Pronunţia de est-european mă făcea deodată mai potrivit decât ceilalţi actori americani care dăduseră proba până atunci. În plus, personajul meu are o secvenţă destul de grea pe motocicletă, aşa că era obligatoriu ca actorul să aibă carnet şi să ştie să alerge puţin pe motor. Norocul meu că Dana (Dana Nălbaru, soţia lui Dragoş, n.r.) a adus ca zestre o Honda Shadow şi de şapte ani îmi petrec verile pe motocicletă", mai spune actorul.

Rolul său presupune ca Dragoş să tragă câteva focuri înspre Ice Cube, personajul principal.

"Filmul începe cu o secvenţă cu mine (mafiotul sârb) şi cu Ice Cube (poliţistul sub acoperire), una clasică între doi mafioţi, într-un bar părăsit, plin de sticle şi fum. A fost interesant, pentru că am putut să ne jucăm, să propunem, să improvizăm... Cred că, în final, a ieşit o scenă tensionată, dar şi amuzantă... Mai târziu încep să împuşc nişte poliţişti, dar, evident, toate gloanţele trec pe lângă Ice Cube. Star system-ul funcţionează impecabil în industria cinematografică de la Holywood: starurile trebuie să rămână intangibile", a mai spus amuzat Dragoş.

De asemenea, Dragoş Bucur a povestit că, pentru siguranţa lor, actorii au fost instruiţi de personal specializat pentru scenele din film în care folosesc arme de foc.

"Pe platou, nimeni nu are voie să îndrepte arma spre cineva, nici măcar replicile din cauciuc. Armurierul aduce actorului arma încărcată înainte de a se da «Motor!», îi spune câte gloanţe are pe ţeavă şi, imediat după «Stop!», actorul trebuie să rămână pe loc, cu arma îndreptată spre pământ, până vine cineva să i-o ia.Toată lumea are dopuri de urechi când se trage şi sunt semne peste tot că vor fi focuri de armă", a mai povestit Bucur.

De asemenea, acesta a mărturisit că pentru film a făcut cascadorii, dar până la un punct.

"Filmul are o secvenţă de acţiune în care personajul meu goneşte printr-un mall pe o motocicletă, sare apoi cu ea printr-un geam şi, în cele din urmă, se rostogoleşte pe nişte trepte. Ei bine, am alergat printre oameni cu motocicleta şi am sărit pe ea în mers, dar trecerea prin geam şi rostogolirea le-am lăsat în seama cascadorilor. Prefer să renunţ la orgoliul personal de a mă da macho pe platoul de filmare, dar să rămân întreg şi să mai fac şi alte filme", râde Bucur.

Actorul a povestit că, în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit, din întâmplare, cu Arnold Schwartzenegger.

"Am stat în Atlanta opt zile, într-un hotel de cinci stele, care înţeleg că este folosit de către producţiile cinematografice din zonă. Se numeste Lowe şi e foarte ok. L-am văzut şi pe Arnold Schwartzenegger de câteva ori prin lobby, înţeleg că filma pentru o altă producţie, tot în oraş".

Dragoş Bucur a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie şi a început să joace la teatrul Podul, sub îndrumarea profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film. Primele roluri de film au fost în "Marfa şi banii", regizat de Cristi Puiu (selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001) şi "Furia" lui Radu Muntean, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineaştilor din România. Dragoş Bucur a jucat şi în următoarele lungmetraje ale lui Radu Muntean: "Hârtia va fi albastră" (2006), "Boogie" (selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008) şi în "Marţi, după Crăciun" (selectat în secţiunea Un Certain Regard la Cannes în 2010).

Dragoş Bucur a jucat rolul principal şi în lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu (Premiul Juriului şi premiul FIPRESCI în secţiunea Un Certain Regard, Cannes, 2009). Tot în regia lui Corneliu Porumboiu, Dragoş Bucur a mai jucat în scurtmetrajele "Visul lui Liviu" (2003) şi "Post telefonic suspendat temporar" (2002), urmate de "Apa" (2006), în regia lui Constantin Popescu, şi de filmul de debut al regizoarei Cristina Ionescu, "După ea" (2007).

În televiziune, după câteva emisiuni pe care le-a realizat sau le-a produs, actorul a jucat în serialul poliţist "Băieţi buni" (Pro TV, 2004), urmat de filmele TV "Contra Timp" (2008) şi "Contra Timp 2" (2009), în regia lui Jesus del Cerro.

În 2010, Bucur a fost selectat în programul Shooting Stars din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, care promovează în fiecare an cei mai buni zece tineri actori europeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici