Dragostea trece prin stomac şi... este nevoie de cel puţin două persoane pentru a adopta o alimentaţie echilibrată

  • Adevărul este ca mâncarea reprezintă o mare parte a oricărei relaţii. Cuplurile petrec mult timp cu pregătirea meselor şi mâncând împreună.
  • Atunci când ai un obiectiv ce pare „prea îndrăzneţ” este să îţi iei un prieten bun alături, acesta te va sprijini atunci când vei simţi că te pierzi pe drum, te va încuraja şi aplauda în momentele cheie, drumul va părea mult mai uşor şi mai scurt, iar şansele de reuşită vor fi mai mari.
Urmărește
176 afișări
Imaginea articolului Dragostea trece prin stomac şi... este nevoie de cel puţin două persoane pentru a adopta o alimentaţie echilibrată

Dragostea trece prin stomac şi... este nevoie de cel puţin două persoane pentru a adopta o alimentaţie echilibrată

Cu toţii avem nevoie de cineva pe care să ne putem sprijini. Prietenii, familia şi colegii de muncă formează comunitatea noastră de sprijin social şi ne oferă confort emoţional. Interacţiunile şi comunicarea directă adaugă o semnificaţie mult mai profundă relaţiilor personale pe care ne bazăm şi de care avem nevoie cu toţii.

Dr. David Heber - preşedinte al Institutului de Nutriţie Herbalife, care promovează excelenţa în educaţia nutriţională pentru public şi comunitatea ştiinţifică - subliniază că relaţiile sociale ne pot ajuta să reducem nivelul de stres şi astfel, riscurile legate de inimă, ne ajută să ne întărim imunitatea şi starea de bine. De asemenea, activităţile sociale cu prietenii pot reduce efectele negative ale îmbătrânirii - cu cât îmbătrânim, cu atât prieteniile devin mai importante şi ne fac mai fericiţi.

Un alt sfat al lui David Heber este să îţi iei un prieten bun alături, atunci când ai un obiectiv ce pare „prea îndrăzneţ” – va fi alături de tine, te va sprijini atunci când vei simţi că te pierzi pe drum, te va încuraja şi aplauda în momentele cheie, drumul va părea mult mai uşor şi mai scurt, iar şansele de reuşită vor fi mai mari. Şi nu în ultimul rând, împarte bucuria de a mânca cu prietenii. Mâncatul este în mare măsură o activitate socială şi este foarte posibil ca afirmaţia „eşti ceea ce mănânci”, să fie dezvoltată şi completată cu „eşti ceea ce oamenii din jurul tău mănâncă.”

Adevărul este ca mâncarea reprezintă o mare parte a oricărei relaţii. Cuplurile petrec mult timp cu pregătirea meselor şi mâncând împreună. Atunci când un partener decide să ţină dietă sau să adopte o alimentaţie echilibrată, poate avea un impact foarte mare şi asupra celuilalt. Există o schimbare în bine a stilului de viaţă pentru ambii parteneri.

Pentru a arăta şi a te simţi cât mai bine, corpul are nevoie de un amestec complex de substanţe nutritive. Pe lângă proteine, carbohidraţi, grăsimi, vitamine şi minerale de calitate, acesta are nevoie şi de lichidele potrivite pentru hidratare, dar şi de un aport optim de fibre. Chiar şi cei mai atenţi la alimentaţie au dificultăţi în a atinge necesarul zilnic din fiecare substanţă nutritivă.

Susan Bowerman, Senior Director, Worldwide Nutrition Education and Training, Herbalife Nutrition este de părere că o stare bună de sănătate este asigurată de o alimentaţie potrivită, alături de activitate fizică regulată şi odihnă. O nutriţie echilibrată te ajută să ai nivelul necesar de energie pentru activităţile zilnice şi o stare de bine pe tot parcursul vieţii.

Iată şapte elemente ale unei alimentaţii echilibrate prezentate de Susan Bowerman:

1. Proteine

Proteinele sunt macronutrienţi esenţiali pentru fiecare celulă din corp. Proteinele contribuie la formarea unor celule importante, cum sunt hormonii şi enzimele, dar şi la clădirea şi menţinerea ţesutului muscular. Proteinele conferă şi senzaţia de saţietate. Organismul produce, descompune şi utilizează proteine în mod constant, astfel că este important să incluzi o cantitate suficientă de proteine  în alimentaţia zilnică, pentru a reîntregi rezervele consumate. Recomandarea noastră este ca până la 30% din aportul caloric zilnic să provină din proteine animale sau vegetale uşoare, cum ar fi soia, carne de pui, peşte şi ouă.

2. Carbohidraţi

Corpul tău are nevoie şi de un alt macronutrient, carbohidraţii, pentru energie, astfel că este important să consumi o cantitate adecvată pe parcursul zilei. Îţi recomandăm să consumi aprox. 40% din calorii din cereale integrale, boabe, legume şi fructe - dar nu genul de carbohidraţi cu zahăr şi amidon care se găsesc în produsele de brutărie, băuturile carbogazoase şi dulciuri.

3. Grăsimi

Corpul tău are nevoie şi de cantităţi mici de grăsimi bune. Alimentaţia, în general, furnizează o cantitate mai mare de grăsimi totale şi saturate decât avem nevoie, şi nu suficiente grăsimi sănătoase, cum sunt cele din peşte, nuci, ulei de măsline şi avocado. Grăsimile sunt o sursă foarte concentrată de calorii, motiv pentru care este recomandat să limitezi aportul de grăsimi la 30% sau chiar mai puţin din aportul caloric zilnic.

4. Vitamine şi minerale

Vitaminele şi mineralele sunt implicate în numeroase reacţii chimice care au loc în organism în fiecare zi, iar multe minerale - calciu şi magneziu de exemplu - au rol structural. O alimentaţie echilibrată conţine vitaminele şi mineralele necesare, iar un supliment zilnic cu multi-vitamine şi minerale te ajută să consumi cantitatea potrivită.

5. Fitonutrienţi

Produsele vegetale conţin numeroşi compuşi naturali numiţi fitonutrienţi. Aceştia au numeroase beneficii, cum ar fi prevenirea bolilor, întărirea imunităţii şi repararea ADN-ului deteriorat. Pigmenţii pe care îi conţin conferă o culoare frumoasă fructelor şi legumelor. De aceea, este important să ai o alimentaţie cât mai colorată, cu multe produse vegetale.

6. Fibre

Fibrele sprijină procesul digestiv, conferă senzaţia de saţietate şi promovează creşterea bacteriilor bune în tractul digestiv. Fructele şi legumele întregi, cerealele integrale şi leguminoasele sunt surse optime de fibre alimentare, dar dacă nu îţi poţi lua din alimentaţie necesarul zilnic de 25 de grame, atunci poţi apela la suplimente cu fibre.

7. Apă

Corpul uman este format în proporţie de 70% din apă, aşa că nu este nicio surpriză că trebuie să ne hidratăm pentru a ne menţine sănătatea. Corpul are nevoie de apă pentru a transporta substanţele nutritive către celule şi pentru a elimina reziduurile. Apa ajută şi la reglarea temperaturii corpului şi la lubrifierea articulaţiilor, organelor şi ţesuturilor. Recomandarea privind aportul de lichide este de aprox. 8 pahare (de 240 ml) pe zi. Apa trebuie să fie prima alegere, însă ceaiul simplu sau cafeaua contribuie şi ele la atingerea necesarului zilnic de lichide.

În privinţa echilibrării caloriilor, tu deţii controlul asupra ambelor elemente ale ecuaţiei calorice. Tu poţi regla câte calorii consumi, numărând caloriile din alimentele pe care le mănânci, şi tot tu poţi controla - cel puţin parţial - câte calorii arzi în fiecare zi prin activitate fizică. Aşadar, fie că obiectivul tău este să pierzi sau să iei în greutate sau să îţi menţii greutatea, puterea de a menţine echilibrul este în mâinile tale.

Aşadar, daca vrei o relaţie fericită, adoptă obiceiuri sănătoase care vor aduce şi mai multă iubire în relaţia voastră!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici