Drogul la care sunt expuşi copiii, ZILNIC. Să-i dai un smartphone unui copil e ca şi cum i-ai oferi un gram de cocaină

Un expert în dezintoxicare din Marea Britanie a avertizat, într-o conferinţă pe teme de educaţie ţinută recent la Londra, că smartphone-urile oferite copiilor la vârste nepotrivite pot avea efecte la fel de negative ca cele ale „unui gram de cocaină”, potrivit Go4it.

Urmărește
9655 afișări
Imaginea articolului Drogul la care sunt expuşi copiii, ZILNIC. Să-i dai un smartphone unui copil e ca şi cum i-ai oferi un gram de cocaină

Drogul la care sunt expuşi copiii, ZILNIC. Să-i dai un smartphone unui copil e ca şi cum i-ai oferi un gram de cocaină

Mandy Saligari, director la celebra clinică de dezintoxicare Charter, a spus că aplicaţii precum Instagram şi Snapchat pot creea dependenţă la fel de mare ca alcoolul sau drogurile în rândurile copiilor.

„Mereu le spun oamenilor că atunci când le dai copiilor un smartphone sau o tabletă, le dai de fapt o sticlă de vin sau un gram de cocaină”, a declarat Saligari.

Ea spune că a tratat câteva paciente foarte tinere care credeau că este ceva normal să-i trimiţi poze nud unei persoane străine, pe care nu o cunoşti în realitate. „Ele nici nu se gândeau la implicaţiile care ţin de intimitate şi securitate ale acestor lucruri”, a mai spus Saligari.

Experta i-a rugat pe părinţi să ia în calcul nevoile compulsive pe care le generează folosirea unui smartphone de către copii, similare cu cele generate de alcool şi droguri.

Vârsta la care copiii au smartphone este tot mai mică

Dacă în 2012 vârsta medie la care copiii din societăţile vestice primeau un smartphone era 12 ani, acum aceasta a scăzut la 10 ani, potrivit unui studiu al firmei de cercetare a pieţei Influence Central. Unii copii au propriul telefon la vârste mult mai mici, inclusiv la vârsta de 4 ani. „Cred că vârsta la care copii primesc propriul smartphone va continua să scadă, deoarece părinţii s-au săturat să le dea copiilor telefoanele lor pentru a se juca”, a declarat Stacy DeBroff, directorul executiv al Influence Central.

Potrivit studiilor efectuate până acum, cu cât un copil primeşte un telefon inteligent mai târziu, cu atât mai bine. Asta deoarece smartphone-urile distrag atenţia copiilor de la cel mai important lucru din viaţa lor, şcoala, şi îi expun la riscuri precum hărţuirea online, sexting-ul sau pedofili

CITEŞTE CONTINUAREA PE GO4IT

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici