Dropia, pasăre considerată dispărută în ultimii 30 de ani în România, a fost văzută din nou. FOTO

  • Dropia este cea mai mare pasăre zburătoare din Europa
  • După 1990, specia a fost considerată dispărută din România
  • După 13 ani de muncă de teren, specialiaştii au găsit locul unde cuibăreşte dropia
  • Cuibul de dropie cu trei ouă a fost găsit în Salonta, judeţul Bihor
Urmărește
10096 afișări
Imaginea articolului Dropia, pasăre considerată dispărută în ultimii 30 de ani în România, a fost văzută din nou. FOTO

Credeai că dropia a dispărut din România? După 13 ani a fost văzută din nou

Ştiai că dropia are origini în Africa şi că a apărut în Europa în urma cu 25 de milioane de ani?

Este cea mai mare pasăre zburătoare din Europa şi s-a cuibărit bine în ultimii 13 ani. În tot acest timp specialiştii ornitologi din România au căutat-o neîncetat. Liniştea din ultima vreme a scos-o la iveală.

Un student la medicină veterinară a dat peste cuibul cu trei ouă întâmplător, pe o pajişte din localitatea Salonta, judeţul Bihor. Este primul cuib consemnat în România din ultimele decenii. După 1990, dropia a fost dată dispărută din România.

Asociaţia Grupul Milvus din Târgu Mureş, care se ocupă de protecţia păsărilor şi a  naturii, îţi arată dovada că dropia trăieşte şi se cuibăreşte în România. Fotografia are o însemnătate istorică.

Sursa foto: Nature Corner - Facebook

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici