- Home
- Life-Inedit
- BRAŞOV, (11.01.2017, 16:52)
- Mihaela Gradinaru
După patru ani, s-a deschis cea mai râvnită zonă de schi din masivul Postăvarul
Primăria Braşov a anunţat că de miercuri schiorii vor avea la dispoziţie cea mai râvnită zonă de schi din masivul Postăvarul, ,,S-ul mare” de pe Pârtia Lupului, care a fost închisă în ultimii patru ani, în acest moment fiind deschise toate pârtiile de pe domeniul schiabil din Poiana Braşov.
Urmărește
3123 afișări
După patru ani, s-a deschis cea mai râvnită zonă de schi din masivul Postăvarul
,,S-ul mare” de pe Pârtia Lupului a necesitat o serie de amenajări speciale, astfel încât schiorii să beneficieze de condiţii ideale pentru acest sport. ,,S-ul mare” a mai fost deschis în sezonul 2012-2013 şi este recomandată doar schiorilor experimentaţi, se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Toate pârtiile de pe întreg domeniul schiabil sunt în condiţii foarte bune, stratul de zăpadă este între 100 şi 120 cm în partea superioară a domeniul schiabil şi între 80 şi 120 cm în partea inferioară, iar starea zăpezii este, de asemenea, una foarte bună.
Miercuri sunt funcţionale următoarele instalaţii pe cablu: telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, telescaun Lupului, teleschi Bradul şi teleschi Stadion.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
-
Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
-
Prima amendă prin sistemul e-SIGUR: Permis suspendat pentru vitezoman
În acest moment ninge în Poiana Braşov şi sunt aproximativ -9°C. La ora 9.00 temperatura era de -16°C în masivul Postăvarul şi de -11°C în Poiana Braşov. Prognoza meteo prevede pentru următoarele ore ninsoare, iar la noapte temperatura va scădea până la -17°C, potrivit sursei citate.
Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost extins în urmă cu patru ani. Pârtiile au, în prezent, o lungime totală de 24 de kilometri şi se întind pe o suprafaţă de 85 de hectare. O urcare sau o coborâre cu telecabinele din Poiana Braşov costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii între şase şi 12 ani. Urcarea şi coborârea vor costa 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În ceea ce priveşte accesul pe puncte la telecabine, telegondolă, telescaune şi teleschiuri, cea mai ieftină cartelă, de 6 puncte, costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpă, cu 240 puncte costă 550 lei pentru adulţi şi 290 lei pentru copii. De asemenea, iubitorii sporturilor de iarnă pot opta şi pentru abonamente la transportul pe cablu, care diferă în funcţie de ore, preţul încadrându-se între 60 şi 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcări nelimitate costă 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon, consecutive sau nu - 1.000 de lei (600 de lei pentru copii).
Cele mai aglomerate pârtii din Poiana Braşov sunt Bradul, Lupului, Drumul Roşu şi Sulinar. Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Pârtiile cu dificultate medie sunt Drumul Roşu (4.725 metri) şi Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experienţă sunt pârtiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) şi Kanzel (297 metri).
Citeşte şi: Gripa aviară, confirmată în Prahova
Citeşte şi: Legea privind eliminarea CASS pentru pensii şi a impozitului pe venit pentru cele sub 2000 lei va fi promulgată
Citeşte şi: Toţi studenţii, masteranzii şi doctoranzii vor avea gratuităţi nelimitate pe transportul feroviar
Citeşte şi: Francois Fillon, favorit în scrutinul prezidenţial din Franţa, vrea fixarea unor cote pentru imigraţie
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe