Efectele schimbărilor climei: 77% din zonele de recif din întreaga lume s-au albit

  • 77% din zonele de recif din întreaga lume s-au albit din cauza temperaturilor în creştere.
  • Recordul negativ a fost anunţat de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică.
  • O sesiune de urgenţă pe tema coralilor va avea loc în Columbia.
Urmărește
205 afișări
Imaginea articolului Efectele schimbărilor climei: 77% din zonele de recif din întreaga lume s-au albit

Înălbirea în masă a recifelor de corali din întreaga lume este acum cea mai extinsă înregistrată vreodată, a anunţat Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) pentru Reuters.

77% din zonele de recif de corali ale lumii, din oceanele Atlantic, Pacific şi Indian, au fost supuse unui stres termic provocându-le albirea. Anterior, cea mai mare porţiune afectată de încălzire a fost de 66%. Precedentul record a fost stabilit în 2017.

Declanşată de încălzirea apei, albirea are loc atunci când coralii elimină algele colorate cu care convieţuiesc. Fără aceste alge, coralii devin albi şi vulnerabili la boli. Un coral alb nu este mort, dar pentru a-şi reveni este nevoie de răcirea apei.
Cercetătorii estimează că cel puţin 14% dintre coralii din lume au murit în ultimele două evenimente globale de albire.

Ca răspuns la ultimele evoluţii, oamenii de ştiinţă au convocat o sesiune specială în Columbia, la sfârşitul lunii. Liderii mondiali vor discuta strategii pentru a preveni dispariţia coralilor, inclusiv prin finanţări suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici