Elefanţii din Kenya trimit SMS-uri când ies din rezervaţie

Elefanţii africani dintr-o rezervaţie naturală din Kenya au fost echipaţi cu cartele SIM pentru telefonul mobil care trimit mesaje text jandarmilor atunci când animalele ies din rezervaţie şi ajung în câmpurile cultivate de săteni.

Urmărește
219 afișări
Imaginea articolului Elefanţii din Kenya trimit SMS-uri când ies din rezervaţie

Elefanţii din Kenya trimit SMS-uri când ies din rezervaţie

Potrivit Sky News, un grup de activişti din Kenya care luptă pentru salvarea elefanţilor s-a gândit la o modalitate de a-i salva pe elefanţii africani, o specie pe cale de dispariţie. Elefanţii ies deseori din rezervaţie şi ajung pe câmpurile de culturi din apropiere, mâncând din recolta sătenilor. De aceea, angajaţi ai Kenya Wildlife Service au fost nevoiţi să împuşte cinci elefanţi care tot furau din recoltă.

Elefanţii din rezervaţia Ol Pejeta au fost echipaţi cu câte o zgardă pe care au fost fixate cartele SIM pentru telefonul mobil, care trimit automat mesaje text jandarmilor dacă animalele ies din rezervaţie.

Rezervaţia este înconjurată de un gard virtual realizat cu ajutorul sistemului GPS.

Şi elefantul Kimani are o cartelă SIM şi oricând se apropie de gardul virtual sunt trimise mesaje text jandarmilor care îl îndepărtează cu ajutorul unor lumini care îl sperie. Kimani a încercat să iasă din rezervaţie de 15 ori de când proiectul a fost pus în practică. La un moment dat, acesta se ducea aproape în fiecare noapte să mănânce pe câmpul unui fermier din vecinătate. Ultima dată când a trecut pe acolo a fost în urmă cu patru luni.

Grupului Salvaţi Elefanţii a iniţiat proiectul, venind şi în ajutorul micilor fermieri care se bazează pe culturile lor pentru a mânca şi pentru a plăti taxele şcolare.

Basila Mwasu, de 31 de ani, mamă a doi copii, locuieşte lângă gardul rezervaţiei. Odată, un elefant a băgat trompa prin geam în camera unde dormea fetiţa ei şi unde era depozitat porumbul. Ea a reuşit să alunge animalul cu ajutorul unei făclii.

Altă dată, un elefant a fost omorât de un vecin care îşi apăra cultura.

Iain Douglas-Hamilton, fondatorul grupului Salvaţi Elefanţii, a spus că proiectul este încă restrâns, pentru că până acum au fost făcute doar două garduri virtuale în Kenya, care încă mai au probleme de funcţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici