Elena Udrea, invitat special la conacul lui Dinescu

Cea de-a noua ediţie a "Zilelor Marin Sorescu", eveniment organizat de Primăria Craiova, s-a încheiat la Conacul poetului Mircea Dinescu, din localitatea Cetate (Dolj), cu o masă servită într-o cherhana, chiar pe malul Dunării, invitat special fiind ministrul Turismului, Elena Udrea.

Urmărește
484 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea, invitat special la conacul lui Dinescu

Elena Udrea, invitat special la conacul lui Dinescu

La masa festivă de la Cetate, din meniul căreia nu au lipsit berbecuţii la proţap, sarmalele de gâscă fierte în vin şi prazul cu măsline, au fost prezenţi oameni de cultură, academicieni, politicieni, ziarişti şi angajaţi ai Primăriei Craiova, localitatea fiind gazda ultimului eveniment dedicat ediţiei a noua a "Zilelor Marin Sorescu", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comuna Cetate este situată la aproximativ 80 de kilometri de Craiova, pe malul Dunării, la graniţa cu Bulgaria.

Printre invitaţii Conacului din Portul Cetate s-a numărat şi ministrul Turismului, Elena Udrea, chemată pentru "a i se prezenta potenţialul zonei", după cum a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon. Elena Udrea a ajuns la Cetate în jurul orei 14.30, fiind întâmpinată de taraful Mambo Siria, care a asigurat fundalul sonor al mesei festive.

Invitată special, Elena Udrea a stat la masă alături de primarul Antonie Solomon, de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa (PSD), de prefectul Florin Stancu (ex-PSD) şi de deputatul PDL Mihai Surpăţeanu.

În meniul pus la dispoziţie de organizatori, invitaţii lui Dinescu au avut de ales între praz cu măsline, fasole bătură, mămăligă cu ciulama de ciuperci, mâncare de urzici, măcriş şi dragavei sau saramură de peşte. Bucătarii, localnici din Cetate, au aşezat printre bucatele servite la mesele invitaţilor şi aşa numitul "meniu pentru păcătoşi", din care nu au lipsit sarmalele de gâscă fierte în vin, jambonul de porc afumat şi berbecuţii la proţap.

"Mâncarea a fost excepţională. Aici nu poţi să ţii nicio dietă. Am apreciat mâncarea de praz cu măsline, fasolea bătută cu ceapă, dar şi sarmalele de gâscă fierte în vin sau ciulamaua cu mămăliguţă, care au fost delicioase. Totul e în vin aici", a spus Elena Udrea.

Poetul Mircea Dinescu, gazdă a evenimentului, i-a oferit ministrului Turismului un ied viu, pe care i l-a aşezat în braţe. "Hai, stai cuminte, că e Elena Udrea!", a spus Dinescu. "Uite că e cineva care nu ştie cine e Elena Udrea", a replicat Elena Udrea, arătând spre ied.

Ministrul democrat-liberal a mai primit din partea gazdei un braţ de reviste "Plai cu Boi", majoritatea conţinând materiale, articole sau pamflete cu Elena Udrea.

După aproximativ două ore de la sosirea la cherhanaua de pe malul Dunării, ministrul Elena Udrea a plecat înapoi spre Bucureşti, fiind condusă la maşină de taraful Mambo Siria.

Printre invitaţii la masa festivă s-au mai numărat Eugen Simion, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Varujan Vosganian, Adrian Păunescu, Mircea Chelaru, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, autorităţi locale şi judeţene, dar şi o parte a angajaţilor Primăriei din Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici