Informaţia a fost făcută publică de soţul scriitoarei, Jim Freed.
Publicat pe când scriitoarea avea 27 de ani, romanul „Prozac Nation” a divizat criticii, unii lăudând candoarea cu care a fost scris, alţii fiind de părere că este egocentric.
În 2012, scriitoarea a declarat că romanul, care include detalii despre viaţa ei sexuală, dependenţa de droguri şi automutilare, este unul despre „maturizare”. Volumul este privit, de altfel, ca un simbol al generaţiei X – persoanele născute în perioada 1961-1980 – şi a impulsionat scrierile de factură confesivă.
Wurtzel a mai scris cărţi precum „Bitch: In Praise of Difficult Women” şi „More, Now, Again: A Memoir of Addiction”, iar eseurile sale au apărut în numeroase publicaţii, printre care The New York Times.
În 2015, într-un articol pentru cotidianul american, Wurtzel a scris despre faptul că a fost diagnosticată cu cancer mamar, că a făcut chimioterapie şi a suferit o dublă mastectomie. Ea le-a îndemnat pe femei să facă testul de depistare a mutaţiei genetice BRCA, responsabilă de cancerul mamar.
Romanul „Prozac Nation” a stat la baza filmului „Prozac Nation”, în regia lui Erik Skjoldbjærg, lansat în 2001, cu Christina Ricci şi Jonathan Rhys Meyers în rolurile principale.