Kent şi Good au declarat: „Acest proiect este un loc pentru cercetare şi experimente despre viitor. Utilizarea planetei Marte ca lentilă, datorită naturii sale cu resurse limitate, ajută la concentrarea conversaţiilor noastre în jurul a ceea ce avem nevoie şi a modului în care dorim să trăim”.
Casa marţiană a reunit artişti, oameni de ştiinţă, arhitecţi, ingineri şi publicul larg, potrivit
BBC.
Kent a spus că au lucrat cu toată lumea, de la elevi la oameni de ştiinţă din domeniul rachetelor. „Când am început proiectul, ne-am gândit că am putea fi doar noi doi construind ceva în grădina noastră din spate„, a spus ea. „Dar oamenii au fost foarte entuziasmaţi şi au vrut să ne ajute şi se transformă în cea mai mare şi mai interesantă versiune a ceea ce am sperat”.
În ciuda faptului că a lucrat cu o „fracţiune din bugetul Nasa”, locuinţa cu două etaje se mândreşte cu o cameră de zi hidroponică, plină de plante, un spaţiu de locuit flexibil şi privat şi camere de realitate virtuală.
Nivelul superior, conceput pentru a fi aşezat pe un peisaj marţian, este realizat din folie gonflabilă acoperită cu aur, care este suficient de uşoară pentru a fi transportată pe Marte şi poate fi umplută cu sol marţian pentru a oferi protecţie împotriva radiaţiilor.
Nivelul inferior este proiectat pentru a fi construit sub pământ.
Hugh Broughton, director al biroului Hugh Broughton Architects, a declarat: „Este un proiect de arhitectură. Aceasta este prima casă marţiană care primeşte autorizaţie de construcţie şi este foarte interesant să o vedem construită în Bristol”.
Broughton a spus că aceasta i-a permis să-şi lase „imaginaţia să o ia razna, dar în limite”.
„Învelişul şi sistemele de susţinere a vieţii sunt proiectate de specialişti în domeniul explorării spaţiale, al mediilor extreme şi al sustenabilităţii – iar interioarele sunt proiectate de public”, a spus el. „Este o abordare alternativă a designului spaţial care reprezintă interesele tuturor, nu doar ale guvernelor şi ale celor super-bogaţi”.
Dr. Lucy Berthoud, profesor de inginerie spaţială la Universitatea din Bristol, a declarat că este „foarte important” ca artiştii şi oamenii de ştiinţă să lucreze împreună.
„Explorarea spaţiului este pentru noi toţi şi vom avea nevoie de o mulţime de abilităţi diferite pentru a explora şi a trăi pe Marte”, a spus ea.
Familiile sunt invitate să participe la o serie de ateliere de lucru în perioada 17- 31 august, iar vizionările publice sunt disponibile la parter, în fiecare miercuri şi sâmbătă, în perioada 31 august – 16 octombrie.