- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (11.03.2015, 12:35)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Emmylou Harris şi Evelyn Glennie, premiate cu Polar Music Prize pe 2015
Percuţionista scoţiană Evelyn Glennie şi cântăreaţa americană de muzică country Emmylou Harris au fost recompensate, miercuri, cu Polar Music Prize pe 2015, cea mai înaltă distincţie muzicală suedeză.
Urmărește
61 afișări
Evelyn Glennie şi Emmylou Harris, premiate cu Polar Music Prize pe 2015
Polar Music Prize este împărţit în mod tradiţional, în fiecare an, de un artist pop-rock şi un solist/ grup de muzică clasică, informează bbc.com. Cele două artiste vor primi aceste trofee de la regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Stockholm, pe 9 iunie.
Percuţionista Evelyn Glennie - care suferă de surditate profundă încă de la vârsta de 12 ani - a declarat că s-a simţit "recunoscătoare şi inspirată" atunci când a aflat că va primi Polar Music Prize, o distincţie pe care o consideră echivalentul muzical al premiului Nobel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
Evelyn Glennie, care a cântat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, a fost prima persoană din istoria industriei muzicale care şi-a construit o carieră de succes în calitate de percuţionist solo. Artista scoţiană, care va împlini vârsta de 50 de ani pe 19 iulie, spune că a avut succes în carieră întrucât a avut curajul să ceară mai multor compozitori de seamă să compună piese special pentru ea. A lansat peste 30 de albume solo, a câştigat trei premii Grammy şi a cântat alături de unele dintre cele mai prestigioase orchestre din lume. A devenit Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic în anul 1993 şi a fost înnobilată de regina Elizabeth a II-a în anul 2007.
La rândul ei, Emmylou Harris, în vârstă de 67 de ani, câştigătoare a 13 premii Grammy, s-a declarat "surprinsă şi onorată".
Născută în oraşul Birmingham din statul american Alabama, cântăreaţa americană a înregistrat peste 25 de albume în cele patru decenii de carieră şi a fost inclusă în Country Music Hall of Fame în anul 2008. A colaborat cu artişti de seamă, precum Bob Dylan, Gram Parsons, Willie Nelson şi Beck. Personalitatea şi cariera ei spectaculoasă reprezintă tema centrală a cântecului "Emmylou", lansat de duoul folk suedez First Aid Kit în anul 2012.
Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei va decerna celor două laureate acest premiu, însoţit de un cec de 1 milion de coroane suedeze (109.822 euro), în cadrul unei gale ce va avea loc la Stockholm, pe 9 iunie.
Premiile Polar Music au fost înfiinţate în 1989, de Stig Anderson, managerul grupului suedez ABBA. Aceste distincţii sunt decernate artiştilor solo, unor grupuri şi chiar unor instituţii, în semn de recunoaştere a realizărilor lor excepţionale în domeniul creaţiei muzicale şi al progresului muzicii.
Printre muzicieni recompensaţi în anii trecuţi cu Polar Music Prize se numără Paul McCartney, Bob Dylan, Ray Charles, Pink Floyd, Stevie Wonder, Ennio Morricone, Bruce Springsteen, Elton John, Peter Gabriel, Patti Smith, dirijorul rus Valery Gergiev şi soprana americană Renée Fleming.
Laureaţii Polar Music Prize de anul trecut au fost legenda muzicii rock'n'roll americane Chuck Berry şi regizorul american de teatru şi operă Peter Sellars.
Citește pe alephnews.ro: „Capace cu suflet” de Crăciun: Cum transformă Anca Tătaru deșeurile în speranță
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Asociația Caiac Smile împarte bucurie persoanelor cu dizabilități. Ionuț Stancovici: „Avem foarte multe proiecte prin care să-i ajutăm pe cei care au nevoie”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
-
astăzi, 14:23
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit