- Home
- Life-Inedit
- ROMA, (02.05.2009, 11:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eroul din "Codul lui Da Vinci" revine pe ecrane, în "Angels & Demons"
Specialistul în simbolistică Robert Langdon, eroul peliculei "Codul lui Da Vinci", revine într-o nouă peliculă, adaptare tot a unui roman de Dan Brown, "Angels & Demons".
Urmărește
51 afișări
Actorul Tom Hanks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În "Angels & Demons", personajului Rober Langdon îi dă viaţă tot actorul Tom Hanks, regia filmului find asigurată de Ron Howard. Premiera filmului va avea loc luni, la Roma, într-un cinematograf aflat la doar doi kilometri distanţă de Vatican.
În noul film, Langdon este recrutat de Vatican după ce Suveranul Pontif moare şi cei patru cardinali favoriţi la preluarea Sfântului Scaun sunt răpiţi. Langdon are misiunea de a descifra o serie de indicii aflate peste tot la Vatican, acestea având legătură cu o societate secretă, Illuminati.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
"El nu este persoana în care Vaticanul să aibă încredere, ci este persoana de care Vaticanul are nevoie", spune regizorul Ron Howard, în notele de producţie pentru film.
Ewan McGregor apare în rolul "Camerlengo", şambelanul care dirijează afacerile de la Vatican în perioada cuprinsă între moartea unui papă şi alegerea succesorului său. "El se vede pe sine ca pe un om dispus să facă orice pentru a salva Biserica de Illuminati şi de ceea ce reprezintă membrii organizaţiei oculte", spune McGregor.
Filmul va fi lansat în cinematografele din Statele Unite pe 15 mai.
Până acum, "Angels & Demons" a reuşit să evite criticile de tipul celor pe care autorităţile bisericeşti de la Vatican le-au formulat faţă de filmul "Codul lui Da Vinci" în 2005 şi 2006 sau de "The Golden Compass" cu Nicole Kidman şi Daniel Craig, în 2007.
"Dramatizarea problemei generează involuntar publicitate pentru «Angels & Demons»", a declarat arhiepiscopul Velasio De Paolis, într-un interviu acordat publicaţiei italiene La Stampa. "Fiţi atenţi să nu le faceţi jocul", a avertizat el.
"Codul lui Da Vinci" - cartea şi filmul - au suscitat nemulţumirea Vaticanului şi a catolicilor prin sugestia că Isus ar fi fost căsătorit cu Maria Magdalena şi ar fi avut copii, o linie de sânge regală asupra căreia oficialii bisericii ar fi păstrat secretul timp de secole. Nemulţumirea a venit şi din faptul că la baza religiei creştine se află convingerile potrivit cărora Isus nu ar fi fost niciodată căsătorit, a fost crucificat şi a înviat din morţi.
În pofida controverselor şi a valului de critici suscitate la festivalul de film de la Cannes, unde a fost lansat, filmul "Codul lui Da Vinci" a avut încasări de peste 750 de milioane de dolari în întreaga lume, ceea ce a susţinut teoria potrivit căreia orice fel de publicitate este benefică.
Pe de altă parte, arhidioceza Roma a refuzat să acorde echipei filmului "Angels & Demons" dreptul de a filma în interiorul bisericilor monument istoric, obligând astfel producătorii să recreeze aceste clădiri pe platourile din Los Angeles.
În Statele Unite, Bill Donahue, preşedinte al Catholic League for Religious and Civil Rights, i-a acuzat atât pe scriitorul Dan Brown, cât şi pe regizorul Ron Howard că "mânjesc Biserica Catolică cu poveşti inventate".
Ron Howard a reacţionat spunând că nici el şi nici filmul pe care îl regizează nu sunt împotriva catolicismului. "Ca să generez puţină controversă, consider că majoritatea catolicilor, inclusiv majoritatea ierarhilor Bisericii, vor gusta filmul pentru ceea ce este: un mister intrigant, care se derulează în decorul frumos şi inspiraţional al Romei", a precizat Howard, într-un material publicat pe site-ul The Huffington Post.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate