- Home
- Life-Inedit
- Bucureşti, (15.05.2012, 17:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eşti un coleg nesuferit? 8 semne că îţi enervezi colegii de la birou
În fiecare birou există o persoană care nu este tocmai plăcută de ceilalţi colegi. Dar te-ai întrebat dacă nu cumva chiar tu eşti colegul enervant? Iată cele opt caracteristici ale lui.
Urmărește
2455 afișări
Eşti un coleg nesuferit? 8 semne că îţi enervezi colegii de la birou (Foto: Shutterstock)
1. Laşi treaba apărută în ultimul moment pe seama celorlalţi? Întotdeauna vor apărea proiecte pe ultima sută de metri a unei zile la birou. Dacă tu alegi mereu să le ignori şi să le laşi pe seama celorlalţi sau dacă eşti unul dintre manageri care nu a atribuit încă proiectele, atunci îţi vei atrage reproşurile colegilor, scrie Business Insider.
2. Îţi place să vorbeşti despre nimicuri chiar dacă alţi colegi sunt ocupaţi până peste cap? E greu să-ţi asumi o asemenea caracterizare, aşa că realizează cât vorbeşti în medie într-o conversaţie normală în comparaţie cu ceilalţi interlocutori. Şi trebuie să înţelegi că doar pentru că tu ai timp de vorbit, asta nu înseamnă că şi ceilalţi pot face acest lucru. Fii atent, poate colegii tăi încearcă să se sustragă conversaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
3. Eşti mereu într-o poziţie foarte defensivă? Dacă te înfurii la cea mai mică aluzie că munca ta nu este perfectă, atunci colegii vor ajunge să evite să-ţi mai spună cu ce ai greşit pentru a nu se confrunta cu tine. Ca rezultat, vei vedea că o să găseşti problemele mult prea târziu pentru că nu ai primit sfaturi potrivite.
4. Te plângi de comportamentul oamenilor pe la spatele lor în loc să vorbeşti direct cu ei? Dacă ai descoperit vreodată că un coleg se plânge de comportamentul tău fără să-ţi spună ţie nimic, ştii cât de frustrantă este această situaţie. Dacă vorbeşti cu cineva direct, nu numai că le dai o şansă să-ţi răspundă, dar s-ar putea să afli informaţii noi pentru a vedea lucrurile într-o altă lumină.
5. Eşti negativist? Dacă urăşti lucrurile noi, sugestiile altor oameni şi pe tipul de la capătul culoarului, s-ar putea să fii morocănosul biroului. Morocănoşii cred că îşi demonstrează valoarea prin a arăta greşelile altora, dar dacă găseşti câte ceva negativ în fiecare sugestie, îţi vei pierde credibilitatea şi într-un final oamenii nu vor mai apela la sugestiile tale.
6. Îţi aduci viaţa personală la birou? Dacă vorbeşti mereu la telefon în apropierea tuturor (mai ales dacă în conversaţii sunt implicate ţipete, înjurături sau plânsete), dacă împărtăşeşti detalii despre cearta pe care ai avut-o cu partenerul noaptea trecută sau te plângi de ciuperca pe care o ai la degetul piciorului, ai putea să-i faci pe oameni să nu se simtă confortabil. Limitele profesionale sunt diferite de cele sociale, aşa că păstrează o anumită discreţie.
7. Întrerupi conversaţiile altor oameni? Dacă răspunzi la întrebări care erau adresate altor oameni şi dacă nu crezi că nu există o conversaţie privată la muncă, s-ar putea ca tu să fii cel care întrerupe mereu pe cineva la birou. Poate e dificil să rezişti impulsului de a nu întrerupe pe cineva odată ce a devenit o practică obişnuită, dar încearcă să-ţi aştepţi rândul şi nu interveni într-o conversaţie privată.
8. Îţi face altcineva treaba? Dacă ai colegi care muncesc din greu în timp ce tu te joci online sau îţi plănuieşti nunta, s-ar putea ca ceilalţi să te considere leneşul biroului. Această atitudine nu numai că îţi va îndepărta colegii pe termen scurt, dar îţi va ruina şi reputaţia şi posibilităţile de promovare pe termen lung.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe