Prima pagină » Life-Inedit » „Invazia selfie-urilor” creează haos într-un orăşel din California. Motivul pentru care autorităţile anunţă interzicerea accesului în zonă | VIDEO

„Invazia selfie-urilor” creează haos într-un orăşel din California. Motivul pentru care autorităţile anunţă interzicerea accesului în zonă | VIDEO

Autorităţile din oraşul Lake Elsinore din California au decis blocarea accesului pentru vizitatori, în urma haosului creat de oamenii care au venit să viziteze fenomenul anual „Superbloom”. În cadrul fenomenului, milioane de maci înfloresc în acelaşi timp, creând astfel peisaje uimitoare, transmite The Guardian.
„Invazia selfie-urilor” creează haos într-un orăşel din California. Motivul pentru care autorităţile anunţă interzicerea accesului în zonă | VIDEO

În acest weekend, zeci de mii de turişti au vizitat câmpurile înflorite cu maci din sudul Californiei, unde au făcut mii de fotografii cu hashtag-ul „superbloom”. Cu toate acestea, pentru locuitorii oraşului din apropiere, numărul de vizitatori a însemnat un coşmar devenit realitate.

Cel puţin 50.000 de persoane au vizitat regiunea, călcând florile şi creând probleme pentru traficul rutier din zonă. Situaţia a degenerat, iar autorităţile au decis să închidă accesul în canionul Walker, unul dintre cele mai populare locuri pentru „căutătorii de maci”.

„A fost o situaţie insuportabilă”, scrie pe pagina de Facebook a autorităţilor locale. „Ştim foarte bine că a fost groaznic pentru toţi locuitorii şi au fost create greutăţi inutile pentru întreaga comunitate locală”, continuă postarea.

Reţelele de socializare sunt în mare parte de vină pentru această situaţie, mii de poze fiind făcute la canionul Walker în acest weekend. Totuşi, unele dintre cele mai populare fotografii au atras comentarii negative precum „calci florile pentru o poză?” sau „clar, nu se merită”.

Kirstin Burrows, care locuieşte de trei ani în oraşul Lake Elsinore, spune că în acest weekend a fost cea mai mare mulţime de oameni pe care a văzut-o vreodată. „Ultimul fenomen Superbloom, în urmă cu doi ani, nu a fost deloc aşa”, afirmă aceasta. „De data aceasta, evenimentul a atras foarte multă lume şi atenţie din partea presei, iar regiunea a fost distrusă”, adaugă Burrows.