EUROVISION 2014: Danemarca sărbătoreşte concursul organizând căsătorii gay

Primăria din Copenhaga va organiza ceremonii de nuntă atât pentru cuplurile homosexuale, cât şi pentru cele heterosexuale din lumea întreagă, în zilele în care se va desfăşura concursul Eurovision, care are loc anul acesta în Danemarca, a anunţat, joi, municipalitatea daneză.

Urmărește
246 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2014: Danemarca sărbătoreşte concursul organizând căsătorii gay

Danemarca sărbătoreşte concursul Eurovision organizând căsătorii gay

"Am programat deja 20-30 de cupluri în agenda noastră - atât daneze, cât şi străine. În prima dintre cele trei zile vom organiza trei căsătorii gay ruseşti", a declarat Flemming Otto, care se va ocupa de acest eveniment.

În 2014 se împlinesc 25 de ani de la legalizarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex în Danemarca, prima ţară din lume care a permis aceste căsătorii civile.

"Nu este un secret faptul că Eurovision va atrage la Copenhaga mulţi oameni din comunitatea gay, iar, anul trecut, Danemarca a adoptat o lege care face să devină mult mai uşor pentru noi să îi căsătorim pe străinii de acelaşi sex", a adăugat aceeaşi sursă.

Aceasta va fi pentru a treia oară când Danemarca va organiza acest concurs muzical, care are un număr mare de admiratori în comunitatea gay şi al cărui motto din 2014 este "Join us" ("Veniţi alături de noi").

Concursul va fi organizat în acest an pe docurile fostului şantier naval B&W Halls din Copenhaga. Show-ul va fi prezentat de actorul danez Pilou Asbaek, cunoscut pentru rolul din serialul de televiziune "Borgen".

Primăria din Copenhaga va căsători cuplurile doritoare să îşi unească destinele, pe 7, 8 şi 10 mai, în trei zone foarte populare din capitala daneză.

Paula Seling şi Ovi vor reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Copenhaga (Danemarca), cu piesa "Miracle", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision 2014.

Piesa "Miracle", interpretată de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), a fost compusă de Ovidiu Cernăuţeanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

România va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 mai. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai şi va putea fi urmărită la TVR.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici