- Home
- Life-Inedit
- MOSCOVA, (14.05.2009, 14:27)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eurovision - paietele şi excentricităţile şi-au dat întâlnire la Moscova - GALERIE FOTO
Paietele, excentricităţile şi manifestaţiile gay şi-au dat întâlnire sâmbătă la Moscova, pentru finala concursului Eurovision 2009, un spectacol considerat adeseori de prost gust, dar care continuă să atragă în fiecare an sute de milioane de telespectatori.
Urmărește
130 afișări
Eurovision - paietele şi excentricităţile şi-au dat întâlnire la Moscova - GALERIE FOTO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Un număr de 42 de ţări erau înscrise la începutul celei de-a 54-a ediţii a acestui concurs organizat în premieră în Rusia, ţara câştigătoare a ediţiei precedente.
Zece state - printre care şi România, reprezentată de Elena Gheorghe - s-au calificat deja în concurs, după prima semifinală, disputată marţi seara la Moscova, în timpul unei gale dominată de numeroase efecte vizuale şi costume de scenă extravagante.
În seara de joi, în cea de-a doua semifinală, alte zece ţări vor încerca să obţină preţioasa calificare în marele concurs de sâmbătă. Spectacolul va începe la ora 22.00 şi va fi trasmis de TVR1 şi TVR International.
De asemenea, în finală sunt calificate automat Rusia, Germania, Marea Britanie, Spania şi Franţa, care va fi reprezentată de cunoscuta Patricia Kaas.
Clasată în fruntea primilor zece finalişti, Turcia figurează deja printre favoriţi, cu piesa "Dum Tek Tek", interpretată de populara cântăreaţă Hadise.
O altă ţară favorită este Norvegia, reprezentată de Alexander Rybak, cu piesa "Fairytale".
În afara acestor două state, reprezentanţii Suediei, Israelului, Portugaliei, Maltei, Finlandei, Bosniei-Herzegovinei, României, Armeniei şi Islandei au obţinut biletul pentru finala de sâmbătă, ce se va desfăşura în complexul sportiv Olympiski, din centrul capitalei ruse.
Modul de votare a acestui concurs, organizat de Uniunea Europeană şi de Radio-Télévision (UER), a fost modificat în acest an: voturile telespectatorilor europeni vor fi împărţite în proporţie de 50% cu voturile membrilor unui juriu profesionist din fiecare ţară.
La Moscova este dificil să ignori Eurovisionul, deoarece afişele publicitare şi banderolele în culorile alb, albastru şi roşu, ale drapelului naţional rus, au invadat străzile capitalei.
În plus, autorităţile au pus la dispoziţia organizatorilor fonduri de 32 de milioane de euro pentru acest eveniment, ediţia din acest an fiind considerată cea mai scumpă din istoria Eurovisionului.
Sperând să profite de pe urma puternicii mediatizări a concursului, militanţii pentru drepturile homosexualilor au ales ziua de sâmbătă, în care este programată finala Eurovision, pentru a organiza parada lor anuală, care, până în prezent, a fost întotdeauna interzisă de primăria moscovită.
"Scandalurile fac mai mult zgomot decât cântecele", a scris cotidianul rus Kommersant.
Marţi, 20 de militanţi dintr-o organizaţie rusă pentru apărarea animalelor au fost arestaţi la Moscova, în timp ce căutau locul în care urma să se ţină o manifestaţie împotriva eutanasierii - cu ocazia apropierii viitoarei finale a Eurovisionului - a câinilor şi a pisicilor care vagabondează pe străzile capitalei ruse.
În plus, Georgia a renunţat să mai participe la Eurovision, după respingerea cântecului său de către organizatorii evenimentului, care au motivat că piesa respectivă îl ironizează pe premierul rus Vladimir Putin, la mai puţin de un an după războiul fulger care le-a opus pe cele două state, în august 2008.
Alte voci s-au făcut auzite şi în Rusia, împotriva deciziei juriului naţional rus, care a ales o cântăreaţă ucraineancă să reprezinte Rusia la această competiţie.
(Material realizat de Florin Badescu, florin.badescu@mediafax.ro)
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Elena Gheorghe, în finala Eurovision
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta