Experţii explică ce ar trebui să facem ca să avem un somn de calitate

  • Mai mult de o treime dintre americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă ore de somn pe noapte, conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).
  • Presiunea asupra atingerii celor opt ore perfecte de somn poate duce la o scădere a calităţii şi duratei somnului. Specialiştii susţin că obiceiurile şi rutinele sunt mai importante decât această cifră.
Urmărește
1464 afișări
Imaginea articolului Experţii explică ce ar trebui să facem ca să avem un somn de calitate

Experţii explică ce ar trebui să facem ca să avem un somn de calitate

Specialiştii în somn susţin că americanii ar trebui să înceteze să-şi facă griji cu privire la obţinerea unui somn perfect de opt ore şi avertizează că stresul legat de această cifră poate duce la o scădere a calităţii şi duratei somnului, scrie New York Post.

Dr. Reena Mehra, director al cercetărilor privind tulburările de somn la Cleveland Clinic, a declarat pentru The Wall Street Journal că concentrarea conştientă asupra adormirii poate împiedica procesul. ”Lucrează împotriva individului”, a spus ea.

Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), mai mult de o treime din americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă ore de somn pe noapte.

Agenţia a constatat, de asemenea, că somnul de calitate este definit de episoadele majore de somn care nu au treziri frecvente şi că cantitatea de somn de care are nevoie fiecare persoană poate fi o trăsătură moştenită.

În plus, Institutul Naţional de Sănătate (NIH) şi Asociaţia Americană a Inimii (AHA) au concluzionat că lipsa somnului poate corespunde cu rate mai mari ale atacurilor de cord, accidentelor vasculare cerebrale precum şi o serie de alte boli.

Studiile au arătat că presiunea asupra perfecţiunii în privinţa celor opt ore de somn poate duce la o scădere a calităţii şi duratei somnului. Experţii au declarat că cea mai bună cale de acţiune în ceea ce priveşte somnul, este relaxarea, şi să nu se pună atât de multă presiune pe această cifră, subliniind importanţa rutinelor şi obiceiurilor în locul acestui număr.

Dr. Shelby Harris, profesorul asociat clinic de neurologie şi psihologie de la Colegiul de Medicină Albert Einstein, a spus că modelele şi rutinele sunt mai importante decât această cifră magică de opt ore. Cu toate acestea, ea a subliniat că oamenii nu trebuie să fie atât de rigizi încât să nu mai poată dormi deloc dacă trebuie să se abată de la rutina lor din cauza unor situaţii neprevăzute.

Harris a adăugat că este esenţial să ne amintim că oamenii au putut dormi liniştiţi mult înainte de apariţia medicamentelor şi tehnologiei, iar presiunea pe care o punem asupra noastră face ca somnul să fie mai rău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici