Exploziile solare care pun în pericol Pământul ar putea fi mai dese decât au crezut cercetătorii

  • Exploziile solare periculoase pentru Pământ ar putea fi mai frecvente decât au crezut cercetătorii.
  • Noi cercetări au arătat că soarele poate produce explozii catastrofale o dată la o sută de ani.
  • Cercetătorii susţin că o explozie mai puternică decât miliarde de bombe atomice ar face daune uriaşe.
Urmărește
1649 afișări
Imaginea articolului Exploziile solare care pun în pericol Pământul ar putea fi mai dese decât au crezut cercetătorii

Exploziile solare care pun în pericol Pământul ar putea fi mai dese decât au crezut cercetătorii

Soarele ar putea produce explozii catastrofale mult mai des decât s-a crezut anterior şi una ar putea avea loc în curând, potrivit unei cercetări publicate pe 13 decembrie în revista Science. Este vorba despre megafurtuni, de mii de ori mai puternice decât erupţiile solare obişnuite, care pot să distrugă electronicele şi serverele de date de pe Pământ, dar şi sateliţii din spaţiu.

Anterior se credea că astfel de furtuni uriaşe se produc o dată la câteva mii de ani. Noul studiu a verificat 56.000 de stele asemănătoare soarelui şi a constatat că super erupţiile pot să apară mult mai des, o dată la o sută de ani, anunţă Live Science.

Una dintre cele mai mari furtuni solare din istoria recentă a fost evenimentul Carrington din 1859. Acela a eliberat energia pe care o produc 10 miliarde de bombe atomice. După ce s-a izbit de Pământ, fluxul de particule solare a incendiat sistemele telegrafice din întreaga lume şi a făcut ca aurore mai strălucitoare decât lumina lunii să fie vizibile oamenilor. Oamenii de ştiinţă se tem că soarele este capabil să producă şi explozii mult mai puternice care s-ar dovedi devastatoare pentru planetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici