- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (31.01.2014, 10:27)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Facebook amplifică viziunea politică a utilizatorilor şi formează poli de opinie
Platforma de socializare Facebook poate amplifica în mod dramatic viziunea politică a utilizatorilor şi poate conduce la ignorarea prietenilor cu ale căror opinii politice aceştia nu sunt de acord, arată un nou studiu al cercetătorilor din statul american Georgia.
Urmărește
192 afișări
Facebook amplifică viziunea politică a utilizatorilor şi formează poli de opinie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un studiu realizat de Institutul de Tehnologie din Georgia arată că utilizatorii tind să rămână în cercurile lor de prieteni, devenind astfel un nucleu concentrat privind un subiect anume, informează dailymail.co.uk.
De asemenea, se afirmă că algoritmii proprii ai Facebook ar trebui să fie îmbunătăţiţi pentru a permite apariţia mai multor opinii "partizane".
"Oamenii sunt de obicei prieteni cu persoanele care le împărtăşesc valorile şi interesele. Ei tind să interacţioneze mai mult cu aceştia, creându-se astfel un fenomen de «iubire a aproapelui»", a declarat Catherine Grevet, autoarea studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
"Asta înseamnă că ei interacţionează foarte rar cu acei puţini prieteni care au opinii diferite. Ca rezultat, ei nu sunt atât de expuşi pentru a-şi susţine punctul de vedere", a mai spus aceasta.
Persoanele care cred că cei mai mulţi prieteni au opinii diferite de ale lor se implică mai puţin în discuţiile de pe Facebook, au mai descoperit cercetătorii.
Pentru cei care aleg să fie conectaţi şi activi din punct de vedere politic, cercetătorii au descoperit că cei mai mulţi preferă să rămână în cercul lor de prieteni şi să îi ignore pe cei care au alte păreri.
De asemenea, studiul a arătat că Facebook ar fi vinovată pentru acest lucru, ca şi cum algoritmii platformei ar avea capacitatea de a "învăţa" utilizatorii ceea ce trebuie să le placă.
Grevet a sugerat că platforma de socializare ar putea "presăra" statusuri care să conţină şi alte opinii politice.
Pentru acest studiu au fost monitorizaţi peste 100 de utilizatori activi din punct de vedere politic pe platforma Facebook, în primăvara anului 2013, în mijlocul unor dezbateri privind tăierile bugetare, căsătoriile persoanelor de acelaşi sex şi reglementările privind deţinerea de arme.
Majoritatea celor care au participat la aceste discuţii a avut o viziune liberală, erau femei şi aveau vârsta sub 40 de ani.
Peste 70% dintre participanţi au precizat că nu discută politică cu prietenii care au opinii diferite. În momentul în care au citit un status cu care nu erau de acord, 60% dintre aceştia l-au ignorat şi nu l-au comentat.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe