- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (03.12.2024, 08:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Fantoma oceanelor", cea mai rară balenă din lume, disecată
O balenă despre care există doar şapte menţiuni în ultimii 200 de ani este acum studiată în detaliu de cercetătorii din Noua Zeelandă, într-o premieră mondială. Exemplarul de balenă cu dinţi de pică, lung de cinci metri, a eşuat în iulie pe plajă.
Urmărește
13905 afișări
Sursa foto: AP
„Acest animal este cel mai rar dintre cele rare, al şaptelea specimen cunoscut vreodată în lume", explică Anton van Helden, expert mondial în balene şi consilier ştiinţific în cadrul departamentului de conservare, conform The Guardian.
Balena îşi datorează numele dinţilor neobişnuiţi, care seamănă cu lamele folosite în trecut la curăţarea grăsimii de balenă. Până acum, tot ce se ştia despre această specie provenea din câteva oase şi ţesuturi găsite la intervale de zeci de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, ridică ordinul de lege marțială în urma opoziției puternice și protestelor. Analiștii pun sub semnul întrebării viitorul său politic
-
Generalul care a supravegheat retragerea din Afganistan a fost promovat la ofiţer cu patru stele
-
Atenţie: Pilonul II de pensii private, unde au banii 8,2 milioane de români, are un minus de 2 mld lei, adică 400 mil. euro, în săptămâna şoc după turul întâi la prezidenţiale
-
Trupe iraniene în Siria pentru a opri avansul rebelilor? Ministru: Iranul va lua în considerare orice solicitare din partea lui Assad
Cercetătorii vor petrece cinci zile studiind în detaliu anatomia balenei. Ei vor analiza structura stomacului, modul în care produce sunete, numărul de vertebre şi alte caracteristici care ar putea ajuta la protejarea acestei specii rare.
Un aspect important al cercetării este colaborarea dintre oamenii de ştiinţă şi populaţia indigenă Māori, pentru care balenele au o semnificaţie culturală specială. „Balenele sunt incredibil de importante în cultura noastră. Sosirea noastră în Noua Zeelandă este profund legată de balene", explică Tūmai Cassidy, membru al comunităţii Māori implicate în studiu.
Aceste balene sunt cunoscute ca „scafandri excepţionali", petrecându-şi majoritatea timpului în zonele cele mai adânci ale oceanului, unde vânează calamari şi peşti mici. Acest comportament explică de ce sunt atât de rar observate şi studiate.
După finalizarea studiului, scheletul balenei va fi expus la Muzeul Otago, în timp ce maxilarul va rămâne în posesia comunităţii Māori pentru scopuri culturale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Proteste în Coreea de Sud după decretul președintelui Yoon Suk Yeol de a implementa legea marțială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Elena Lasconi, declarație năucitoare despre Călin Georgescu: 'Mă întreb dacă e om, pare un…'
CANCAN.RO
Cum verifici dacă PENSIA îți crește de la 1 ianuarie 2025. Cine beneficiază de majorări de până la 12.000 de lei lunar și cine nu ia nimic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:36
-
astăzi, 09:31