Fatih Akin va regiza un film inspirat din universul boxului profesionist

Regizorul german Fatih Akin se va inspira din universul boxului profesionist pentru următorul său proiect cinematografic, intitulat "Kampfenatur/ Fighting Spirit", informează hollywoodreporter.com.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Fatih Akin va regiza un film inspirat din universul boxului profesionist

Fatih Akin va regiza un film inspirat din universul boxului profesionist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scenariul pentru acest lungmetraj va fi scris de Fatih Akin în colaborare cu Hans Hielscher, reporter al publicaţiei Der Spiegel. Akin şi Hielscher au primit un grant de 25.000 de dolari (18.000 de euro) din partea German Federal Film Board pentru a finaliza acest scenariu.

Filmul "Kampfenatur/ Fighting Spirit" va fi realizat de Corazon, compania de producţie cinematografică înfiinţată de Fatih Akin.

Fatih Akin s-a născut în 1973, la Hamburg, într-o familie turcă, şi a urmat, din 1994, studii de comunicare vizuală la Colegiul de Arte Frumoase din oraşul german.

În 1995, el a scris şi regizat primul său scurtmetraj, "Sensin - You're The One!", care a primit premiul publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Hamburg. Lungmetrajul de debut, "Short Sharp Shock/ Kurz Und Schmerzlos", (1998) i-a adus Leopardul de Bronz la Festivalul de la Locarno şi premiul pentru cel mai bun tânăr regizor la Bavarian Film Awards.

Akin a mai regizat "In July/ Im Juli" (2000), "Wir Haben Vergessen Zurueckzukehren" (2001), "Solino" (2002), "Cu capul înainte" (2003), premiat cu Leul de Aur la Berlinală, dar şi cu premiul pentru cel mai bun film european şi cel mai bun film german, în 2004. Au urmat documentarul muzical "Vedere de pe pod: Sunetul Istanbulului" (2005) şi lungmetrajul de ficţiune "De partea cealaltă" (2007), acesta aducându-i lui Fatik Akin un nou premiu naţional, pentru cel mai bun film, trofeul pentru scenariu la Cannes şi la premiile Academiei de Film Europene, dar şi pentru regie, la Bavarian Film Awards.

Cea mai recentă producţie a lui Fatih Akin, "Soul Kitchen", a fost recompensată la Festivalul de la Veneţia din 2009 cu premiul special al juriului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici