- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (05.03.2010, 14:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Favoriţii în cursa pentru premiile Oscar: filme, regizori şi actori - VIDEO
"The Hurt Locker" şi "Avatar", Kathyn Bigelow şi James Cameron, Jeff Bridges şi Sandra Bullock, Christoph Waltz şi Mo'Nique sunt consideraţi drept principalii favoriţi în cursa pentru premiile Oscar, care vor fi decernate, pe 7 martie, la Los Angeles.
Urmărește
60 afișări
Favoriţii în cursa pentru premiile Oscar: filme, regizori şi actori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Lungmetrajul "The Hurt Locker" şi regizoarea Kathryn Bigelow par să pornească din start cu un lejer avans faţă de superproducţia "Avatar" a regizorul James Cameron. Drama lui Bigelow, care prezintă povestea unei echipe de genişti americani, a fost deja recompensată cu premiul Sindicatului producătorilor americani (PGA) şi a prmit şase premii BAFTA - principalele premii acordate de industria cinematografică britanică.
În pofida unor controverse de ultimă oră, filmul "The Hurt Locker" a rămas "copilul preferat" al criticilor americani de film, deşi nu a avut succes la public - încasările mondiale abia au depăşit 16 milioane de dolari, o sumă mediocră, potrivit canoanelor hollywoodiene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În ceea ce priveşte pelicula "Avatar", filmul a înregistrat un succes de public fără seamăn, obţinând încasări de peste 2,5 miliarde de dolari, devenind filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. De asemenea, în ceea ce priveşte premiile, atât "Avatar", cât şi regizorul James Cameron, au fost recompensaţi cu Globul de Aur, în ianuarie.
În ceea ce priveşte categoria "cel mai bun regizor", Kathryn Bigelow are şanse mari să intre în istoria Oscarurilor, devenind prima femeie câştigătoare a acestui premiu. Regizoarea, în vârstă de 58 de ani, care a fost căsătorită cu James Cameron între anii 1989 şi 1991, a primit deja premiul Sindicatului regizorilor americani (DGA) şi un premiu BAFTA.
Dintre ceilalţi candidaţi la Oscarul pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor, doar "Inglorious Basterds/ Ticăloşi fără glorie" şi regizorul Quentin Tarantino, care a obţinut cu acest film cel mai mare succes de box office din întreaga sa carieră, par a avea şanse să răstoarne pronosticurile specialiştilor.
Dacă steaua lui Jeff Bridges pare să strălucească mai puternic ca oricând, în cursa pentru obţinerea Oscarului acordat celui mai bun actor, cea a Sandrei Bullock, aflată în cursa pentru trofeul similar feminin, a început să pălească cu mai puţin de trei zile înainte de ceremonie.
Jeff Bridges, în vârstă de 60 de ani, a întrunit unanimitatea criticilor americani, după lansarea filmului "Crazy Heart", o dramă în care veteranul actor interpretează rolul unui cântăreţ de muzică country irascibil şi dezabuzat, care se îndrăgosteşte de o jurnalistă mult mai tânără decât el.
Figură foarte apreciată la Hollywood, care i-a oferit o carieră de peste 40 de ani, Jeff Bridges se află la a cincea nominalizare la Oscar şi oricare alt învingător, duminică, ar constitui o mare surpriză.
În opinia criticilor, până şi şarmantul George Clooney, nominalizat pentru rolul din filmul "Up In the Air/ Sus, în aer", pare neputincios în faţa lui Jeff Bridges, deja recompensat cu premiul Sindicatului actorilor americani, care "ghiceşte", de regulă, viitorul laureat cu Oscar.
În categoria actriţelor, Sandra Bullock reprezintă şi ea o figură îndrăgită în industria cinematografică americană, căreia Bullock i-a oferit, în 2009, două mari succese de casă - comedia romantică "The Proposal/ Vrei să te însori cu mine?" şi drama "The Blind Side", pentru care a şi fost nominalizată.
Ignorată de gala Oscarurilor, pentru care nu a fost niciodată nominalizată până în acest an, Sandra Bullock pare în continuare favorita categoriei "cea mai bună actriţă în rol principal", cu mai puţin de trei zile înainte de ceremonie, însă pronosticurile specialiştilor de la Hollywood au înregistrat o creştere puternică a cotelor concurentelor ei.
Meryl Streep, cu un record de 16 nominalizări şi cu cele două Oscaruri deja primite într-o carieră impresionantă, ar putea fi o câştigătoare legitimă, însă filmul pentru care a fost nominalizată, "Julie şi Julia", este totuşi unul destul de modest şi nu figurează în selecţia categoriei "cel mai bun film".
Tânăra actriţă Carey Mulligan ("An Education") şi debutanta Gabourey Sidibe ("Precisous: Based on the novel Push by Sapphire"), ambele considerate adevărate revelaţii ale cinematografiei independente, ar putea, însă, crea marea surpriză.
Austriacul Christoph Waltz, nominalizat la categoria "cel mai bun actor într-un rol secundar" pentru "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", şi actriţa americană Mo'Nique, care a primit o nominalizare la categoria "cea mai bună actriţă într-un rol secundar" pentru "Precious", se află deja de câteva luni de zile în fruntea tuturor pronosticurilor pentru Oscarurile pentru rol secundar.
Numele lui Christoph Waltz a fost revelat marelui public în 2009, la Festivalul de la Cannes, unde a primit premiul de interpretare masculină pentru rolul unui ofiţer nazist în fantezia istorică regizată de Quentin Tarantino, intitulată "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds". De atunci, actorul austriac a obţinut aproape toate premiile europene şi americane pentru această categorie, inclusiv trofeul din partea Sindicatului actorilor americani, considerat un excelent indicator pentru viitorul laureat cu Oscar.
Woody Harrelsson, care s-a remarcat în "The Messenger", un film despre războiul din Irak, pare să fie singurul capabil să reprezinte un mic "pericol" pentru Waltz.
Şi în rândul actriţelor există o "campioană" desemnată, în persoana actriţei americane Mo'Nique, pentru rolul unei mame denaturate din filmul "Precious: Based on the novel Push by Sapphire".
Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar ar fi, pentru această actriţă de culoare, cireaşa de pe un tort deja extrem de bine ornat, în special cu un Glob de Aur, un BAFTA şi premiul din partea Sindicatului actorilor americani.
Penelope Cruz, care a câştigat anul trecut Oscarul pentru cel mai bun rol secundar graţie interpretării sale din "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen, se află din nou în cursă, de această dată pentru rolul din musicalul "Nine".
Însă acest film, în ciuda unei distribuţii absolut impresionante, nu a reuşit să seducă nici publicul, nici critica de specialitate, făcând ca un al doilea Oscar consecutiv să fie prea puţin probabil pentru actriţa spaniolă.
Cea de-a 82-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică, 7 martie, la Kodak Theatre din Los Angeles.
În România, postul HBO va transmite această ceremonie, în direct şi în exclusivitate, în varianta originală, nedublată, în noaptea de duminică spre luni, începând de la ora 03.00.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe