- Home
- Life-Inedit
- BUCURE;TI, (21.05.2015, 15:52)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Federaţia asociaţiilor de români din Europa îi îndeamnă pe românii din străinătate să voteze piesa Voltaj la Eurovision
Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) solicită românilor care locuiesc în afaţa ţării să voteze piesa României la Eurovision - "De la capăt", interpretată de Voltaj -, ce abordează tema copiilor lăsaţi acasă de părinţi care lucrează în străinătate.
Urmărește
268 afișări
Voltaj (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Este pentru prima data când la concursul Eurovizion o formaţie românească abordează o temă atât de sensibilă şi anume copiii lăsaţi acasă de părinţi care lucrează în străinătate. În acest moment în România locuiesc în jur de 85 000 de copii care au cel puţin un părinte în străinătate", se spune în comunicatul FADERE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
FADERE aminteşte că a prezentat opiniei publice un proiect de lege în care se încearcă stoparea acestui fenomen. Dacă legea va ajunge în Parlamentul României, părinţii plecaţi la muncă în străinătate vor fi obligaţi să petreacă cu copii lor lăsaţi în ţara cel puţin trei luni pe an iar Guvernul României va sprijini, parţial şi după caz, deplasarea părinţilor la copii ori a copiilor la părinţi, pentru ca acest lucru să fie posibil.
Românii care locuiesc în alte ţări europene vor putea vota melodia formaţiei Voltaj la finala Eurovision de sâmbătă seară.
"Faptul că formaţia Voltaj este una dintre cele mai cunoscute formaţii din România, că de această dată va interpreta la concursul Eurovizion o melodie aşa frumoasă, că în această melodie se tratează un subiect atât de sensibil care afectează o mare parte dintre românii din diaspora şi faptul că ne iubim ţara sunt motive suficiente să demonstrăm solidaritate şi să ne comportăm la fel că la alegerile din noiembrie 2014. Să votăm cu toţii sâmbătă melodia «De la capăt»", a declarat Daniel Tecu, preşedinte FADERE.
Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi seară, de prima semifinală. Concursul se desfăşoară pe scena Wiener Stadhalle, din capitala Austriei.
Artişti din 10 ţări, din totalul de 16 participante, s-au calificat pentru finala din 23 mai. Alături de Voltaj, telespectatorii TVR îi vor revedea sâmbătă seară pe reprezentanţii Albaniei, Armeniei, Rusiei, Ungariei, Greciei, Estoniei, Georgiei, Serbiei şi Belgiei. Ca şi cele două semifinale, finala de sâmbătă poate fi urmărită în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, începând cu ora 22.00.
La conferinţa de presă care a urmat anunţării primilor finalişti, artiştii au tras la sorţi şi participarea într-una dintre cele două jumătăţi ale finalei. Astfel, România intră în cea de-a doua jumătate a finalei, alături de Albania, Rusia, Ungaria, Grecia şi Georgia, iar în prima parte vor putea fi văzuţi reprezentanţii Armeniei, Estoniei, Serbiei şi ai Belgiei.
În semifinala de marţi seară au votat pentru Voltaj fanii din Albania, Armenia, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Macedonia, Moldova, Olanda, Rusia, Serbia, Ungaria - ţări concurente în prima semifinală, precum şi cei din Austria, Australia, Franţa şi Spania - ţări calificate direct în finala de sâmbătă.
Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".
Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014, cu piesa "Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână