Fenomen inedit pe cerul Marii Britanii. Aurora boreală, vizibilă din mai multe locaţii

Aurora boreală a fost observată în mai multe regiuni din Marea Britanie în timpul nopţii, iar sute de privitori au postat pe reţelele de socializare fotografii uimitoare ale aurorei boreale.

Urmărește
989 afișări
Imaginea articolului Fenomen inedit pe cerul Marii Britanii. Aurora boreală, vizibilă din mai multe locaţii

Sursa foto: Twitter

Celebrele aurore boreale au orbit pe cerul nopţii în Marea Britanie în noaptea de duminică spre luni dimineaţă, până la primele ore ale dimineţii.
 
Au fost raportate aurore din vârful Scoţiei până în Ţara Galilor şi chiar şi în Cornwall.
 
AuroraWatch de la Universitatea din Lancaster a emis o alertă roşie rară pentru aurora boreală luni dimineaţă, în jurul orei 00.50.
 
Este incredibil de rar ca aurora boreală să îşi facă apariţia în Marea Britanie, potrivit Mirror
 
Cele mai bune şanse de a vedea aurorele boreale sunt spre vârful Scoţiei, cât mai aproape de Cercul Polar.
 
Cu toate acestea, toată Marea Britanie a avut cel puţin 10% şanse de a vedea aurora noaptea trecută, potrivit hărţilor meteo Ventusky.
 
Locuitorii din Insulele Shetland au avut cele mai mari şanse de a vedea spectacolul de lumini, cu o probabilitate de 60 la sută de auroră în jurul orei 22.30.
 
Aurorele boreale sunt cauzate de activitatea solară, potrivit Met Office.
 
Aceasta a declarat: "Aurorele boreale apar ca o consecinţă a activităţii solare şi sunt rezultatul coliziunilor particulelor încărcate din vântul solar care se ciocnesc cu moleculele din atmosfera superioară a Pământului.”
 
"Cele mai bune condiţii pentru a vedea luminile sunt atunci când cerul este întunecat şi lipsit de nori. Acoperişul de nori blochează în cele din urmă vederea luminii.”
 
"În mod ideal, luminile vor fi cel mai bine văzute departe de orice poluare luminoasă, în zone îndepărtate, cu faţa spre orizontul nordic - coastele orientate spre nord produc unele dintre cele mai bune locuri de observare.”
 
"Luminile nordice sunt cele mai active în timpul echinocţiului şi solstiţiului, în martie-aprilie şi septembrie-octombrie."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici