- Home
- Life-Inedit
- VENEŢIA, (29.07.2015, 15:00)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul de Film de la Veneţia: 21 de lungmetraje, selectate în competiţia oficială
Un număr de 21 de lungmetraje internaţionale se află în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, lista, publicată miercuri, cuprinzând producţii semnate Tom Hooper, Piero Messina şi Marco Bellocchio.
Urmărește
389 afișări
Festivalul de Film de la Veneţia: 21 de lungmetraje, selectate în competiţia oficială (Foto: Shutterstock)
Competiţia internaţională de lungmetraje cuprinde titluri care vor fi prezentate în premiera mondială la Veneţia, provenind din ţări ca Franţa, Italia, Marea Britanie, Turcia, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Africa de Sud, China şi Argentina, informează site-ul labiennale.org.
Între acestea se află "Danish Girl", de Tom Hooper, cu Eddie Redmayne în rolul principal, "L'Atessa", de Piero Messina, cu Juliette Binoche, "Sangue Del Mio Sangue", de Marco Bellocchio, şi "A Bigger Splash", de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton, Ralph Fiennes şi Dakota Johnson.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
În competiţia internaţională Orizzonti, dedicată filmelor care reprezintă ultimul trend în materie de expresivitate cinematografică, au fost selectate 18 filme din Germania, Algeria, Franţa, Israel, Marea Britanie şi Iran.
La ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, care se desfăşoară în perioada 2 - 12 septembrie, a fost confirmată şi prezenţa regizorului Scott Cooper, al cărui film "Black Mass", cu Johnny Depp în rolul principal, va avea premiera mondială în oraşul italian, în afara competiţiei.
Festivalul va fi deschis cu proiecţia lungmetrajului "Everest", de Baltasar Kormákur, cu Jason Clarke, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson şi Jake Gyllenhaal, bazat pe tragedia din 1996, când opt oameni au murit pe cel mai înalt vârf de munte din lume.
Cineastul mexican Alfonso Cuarón, care a deschis ediţia din 2013 a festivalului cu lungmetrajul său "Gravity" şi a câştigat trei trofee în cadrul acestui eveniment, în 2001, 2006 şi 2013, va prezida juriul internaţional al celei de-a 72-a ediţii a Mostrei.
Totodată, filmul "Banat (Il Viaggio)", de Adriano Valerio, cu Edoardo Gabbriellini, Elena Radonicich, Piera Degli Esposti şi Ştefan Velniciuc în distribuţie, care spune povestea unei emigraţii din Italia în România, a fost selectat în competiţia oficială a secţiunii Settimana Internazionale della Critica. Lungmetrajul de debut al regizorului Adriano Valerio este o coproducţie Italia, Bulgaria, România şi Macedonia, coproducătorul român fiind Ada Solomon prin compania Parada Film.
"Banat (Il Viaggio)" este o producţie a Movimento Film, cu Rai Cinema. Filmul este coprodus cu Ars Digital, din Bulgaria, Kt Film & Media din Macedonia şi Parada Film în coproducţie cu Hi Film, din partea României. La finanţarea românească a filmului a contribuit Centrul Naţional al Cinematografiei, cu 177.000 de lei.
De asemenea, "Moartea lui Cărturan", de Liviu Săndulescu, se află printre cele 15 proiecte cinematografice incluse în platforma European Gap-Financing Market, derulată de Festivalul de Film de la Veneţia, menită să susţină producătorii europeni în vederea finanţării complete a proiectelor lor.
Foto: Arhiva Mediafax Foto
Proiectul lungmetrajului de debut al lui Liviu Săndulescu, "Moartea lui Cărturan", produs de Mandragora, a primit o finanţare din partea Centrului Naţional al Cinematografiei, în valoare de 436.000 de lei, în octombrie 2014.
Regizorul Liviu Săndulescu este cunoscut pentru "Betoniera", lansat în 2012, cu Mimi Brănescu, Constantin Stronschi, Iulia Lumânare, Adrian Titieni şi Teodor Corban în distribuţie, care a primit trofeul Uniunii Cineaştilor din România pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune.
Pentru a sărbători centenarul naşterii cineastului italian Mario Monicelli, care s-a stins din viaţă în 2010, în cadrul festivalului va fi vernisată instalaţia "Fantasmi", realizată de pictorul şi designerul Chiara Rapaccini, care s-a inspirat din colecţia personală de fotografii a regizorului, ce include imagini din perioada 1960 - 1990, de pe platourile de filmare a mai multor producţii, incluzând "Brancaleone", "Risate di gioia", "Casanova 70" şi "I compagni".
În plus, în cadrul secţiunii Venezia Clasici, va fi proiectat filmul "Vogliamo i colonnelli" (1973). Monicelli a primit, în 1959, Leul de Aur pentru filmul "La Grande Guerra", iar în 1991, trofeul pentru întreaga carieră.
La ediţia de anul acesta, regizorul şi criticul de film francez Bertrand Tavarnier - cunoscut pentru filmul "La vie et rien d'autre" (1989), premiat cu BAFTA - va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră, potrivit unei decizii luate de consiliul director al Bienalei de la Veneţia, prezidat de Paolo Baratta.
Cineastul, acum în vârstă de 73 de ani, a fost prezent de două ori în competiţia de la Veneţia - în 1986, cu filmul "La miezul nopţii/ Round Midnight", premiat cu Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, şi în 1992, cu "L. 627".
Festivalul de Film de la Veneţia se va desfăşura la hotelul Lido, fiind coordonat de regizorul Alberto Barbera. Afişul ediţiei 2015 este realizat pentru al patrulea an consecutiv de Simone Massi şi este dedicat cinematografului de artă, incluzând imaginea lui Antoine Doinel/ Jean-Pierre Léaud şi, în prim-plan, a Nastassjei Kinski.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână