Fetele hiperactive, mai predispuse la relaţii abuzive şi slujbe proaste

Fetele care suferă de hiperactivitate prezintă mai multe probabilităţi ca la maturitate să se implice în relaţii abuzive, să aibă slujbe proaste sau ca în adolescenţă să rămână însărcinate, potrivit unui studiu publicat în Archives of General Psychiatry, preluat de BBC.

Urmărește
52 afișări
Imaginea articolului Fetele hiperactive, mai predispuse la relaţii abuzive şi slujbe proaste

Fetele hiperactive, mai predispuse la relaţii abuzive şi slujbe proaste

La studiu au participat peste 800 de fete cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani, care sufereau de hiperactivitate - tulburări deficitare de atenţie/ hiperactivitate (sindromul ADHD, n.r.). Participantele la studiu au fost monitorizate până la vârsta de 21 de ani.

Copiii care suferă de hiperactivitate sunt permanent neliniştiţi, nervoşi şi în mişcare. De asemenea, unii copii hiperactivi au în plus tendinţa de a fi agresivi, de a sări la bătaie, de a muşca, lovi sau insulta ceilalţi copii.

Hiperactivitatea este asociată cu tulburări de concentrare şi atenţie şi cu dificultăţi în a acumula anumite cunoştinţe, precum scrisul, cititul sau socotitul.

10% dintre fetele participante la studiu au indicat un nivel ridicat de hiperactivitate, în timp ce alte 10% prezentau şi simptome de agresivitate. Fetele cele mai agresive sau hiperactive au prezentat de două ori mai multe riscuri de a deveni depedente de fumat şi de a se implica în relaţii sentimentale abuzive şi de patru ori mai multe probabilităţi de a avea rezultate proaste la şcoală. Numai fetele care sufereau atât de agresivitate cât şi de hiperactivitate au raportat ulterior un comportament agresiv faţă de partener, o sarcină în adolescenţă sau dependenţa de ajutoarele sociale.

25% dintre fetele care sufereau doar de hiperactivitate nu au avut probleme la maturitate.

Coordonatorul studiului, medicul Nathalie Fontaine de la Colegiul Universitar din Londra a spus că studiile anterioare asupra efectelor pe termen lung ale hiperactivităţii s-au concentrat mai mult asupra băieţilor, care sunt mai uşor de diagnosticat şi de tratat.

"Hiperactivitatea este mai puţin comună în rândul fetelor decât în cel al băieţilor, însă în cazul fetelor tulburarea poate conduce la probleme serioase la maturitate", a spus Fontaine.

Cercetătorul a adăugat că mai sunt necesare studii asupra factorilor care previn sau declanşează dezvoltarea unor astfel de probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici