- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (20.02.2008, 12:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filme sumbre şi violente domină a 80-a ediţie a premiilor Oscar
Filme sumbre şi violente domină a 80-a ediţie a premiilor Oscar, marea gală hollywoodiană a celei de-a 7-a arte, la care "Va curge sânge" şi "Nu există ţară pentru bătrâni" au obţinut câte opt nominalizări.
Urmărește
3 afișări
Filme sumbre şi violente domină a 80-a ediţie a premiilor Oscar
"Va curge sânge/ There will be blood": titlul unuia dintre lungmetrajele aflate în competiţie ar putea fi aplicat, aproape în totalitate, unei selecţii în care domină poveştile cu asasini, răzbunări şi iubiri blestemate.
După "Cârtiţa", de Martin Scorsese, lungmetrajul câştigător din 2007, "acesta va fi al doilea an în care armele vor vorbi în filmul câştigător de Oscar", este de părere Tom O'Neil, unul dintre criticii care acoperă de multă vreme această gală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
După ce a obţinut majoritatea premiilor sindicatelor artiştilor de la Hollywood, thriller-ul sângeros "Nu există ţară pentru bătrâni", de Joel şi Ethan Coen, a obţinut opt nominalizări la premiile Oscar şi este considerat favorit la categoria "cel mai bun film al anului".
Nu mai puţin violentul "Va curge sânge", cronică a ambiţiilor unui magnat al petrolului de la începutul secolului al XX-lea, a obţinut şi el opt nominalizări, printre care se numără cea la categoria "cel mai bun rol principal", pentru irlandezul Daniel Day-Lewis.
Urmează, cu şapte nominalizări, drama britanică "Remuşcare" şi thriller-ul "Michael Clayton", cu George Clooney, care îşi dispută Oscarul pentru cel mai bun actor cu Day-Lewis, Tommy Lee Jones ("In the Valley of Elah"), Viggo Mortensen ("Eastern Promises") şi Johnny Depp, bărbierul măcelar din "Sweeney Todd".
Marion Cotillard, nominalizată pentru interpretarea lui Edith Piaf în "La vie en rose", ar putea deveni prima franţuzoiacă care obţine premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal după Simone Signoret, în 1960. Alături de Cotillard au mai fost nominalizate britanica Julie Christie ("Away from Her"), americanca Laura Linney ("The Savages"), australianca Cate Blanchett ("Elizabeth: Epoca de Aur") şi canadianca Ellen Page, în "Juno".
Triumf neaşteptat la box office, acest film în care o adolescentă de 16 ani caută părinţii ideali pentru copilul pe care îl va naşte, face notă discordantă în selecţia celor mai bune filme ale anului, prin tonul insolit şi comic. O fostă dansatoare de strip-tease, Diablo Cody, este nominalizată pentru scenariul acestui film.
Cate Blanchett a fost nominalizată şi la categoria "cel mai bun rol secundar feminin", unde a mai fost câştigătoare, în 2005, cu rolul din "Aviatorul", în timp ce spaniolul Javier Bardem, asasinul psihopat din filmul fraţilor Coen, este considerat favorit la categoria "cel mai bun rol secundar masculin".
La cinci ani de la premiul Oscar obţinut pentru "Bowling for Columbine", controversatul Michael Moore revine la Hollywood cu "Sicko", o aprigă critică a sistemului de sănătate american. Printre concurenţii nominalizaţi pentru premiul Oscar pentru cel mai bun documentar se numără trei producţii care evocă "războiul împotriva terorismului" în Irak şi în Afganistan.
Pentru trofeul pentru cel mai bun film străin concurează producţii din Israel, Polonia, Rusia, Kazahstan şi Austria.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe