- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (18.12.2013, 18:14)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmele "Pulp Fiction" şi "Mary Poppins", printre peliculele incluse în Arhiva de film americană
Filmele "Pulp Fiction", "Mary Poppins" şi "Who's Afraid of Virginia Woolf?" se numără printre cele 25 de pelicule selecţionate de Biblioteca Congresului american pentru a fi incluse în Arhiva naţională de filme (National Film Registry/ NFR).
Urmărește
163 afișări
Filmele "Pulp Fiction" şi "Mary Poppins", printre peliculele incluse în Arhiva de film americană
Arhiva de film americană, înfiinţată de Biblioteca Congresului (Library of Congress) în 1989, în urma adoptării unei legi prin care se asigură conservarea operelor cinematografice considerate importante din punct de vedere "cultural, istoric sau estetic", include deja numeroase pelicule clasice de la începuturile Hollywood-ului, documentare şi filme experimentale, dar şi capodopere cinematografice, precum "Casablanca", "Cetăţeanul Kane" şi "Naşul".
Graţie listei din 2013, numărul filmelor incluse în National Film Registry va ajunge la 625 de filme.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Alte filme celebre, precum, "Roger & Me", "The Magnificent Seven", "Judgment at Nuremberg", au fost incluse pe lista din 2013, informează variety.com.
Sunt eligibile pelicule hollywoodiene clasice, filme mute, documentare, filme experimentale şi independente. Lista din acest an este una eclectică şi include un film SF clasic, "Forbidden Planet", produs de MGM în 1956, drama cu John Wayne "The Quiet Man", regizată de John Ford în 1952, filmul alb negru "Gilda", un clasic film noir regizat de Charles Vidor, cu Rita Hayworth, dar şi animaţia din 1962 "The Hole", o meditaţie despre catastrofele nucleare, semnată de animatorii Jon şi Faith Hubley.
Din epoca filmului mut a fost incluse "The Virtuous Vamp" (1919), o parodie cu Constance Talmadge, "Ella Cinders" (1926), un film cu Colleen Moore considerat un arhetip al comediilor din anii '20, şi "Daughter of Dawn", un film independent realizat cu o distrubuţie exclusiv amerindiană.
Lista celor 25 de filme incluse în NFR este alcătuită în 2012 de peliculele "Bless Their Little Hearts" (1984), "Brandy in the Wilderness" (1969), "Cicero March" (1966), "Daughter of Dawn" (1920), "Decasia" (2002), "Ella Cinders" (1926), "Forbidden Planet" (1956), "Gilda" (1946), "The Hole" (1962), "Judgment at Nuremberg" (1961), "King of Jazz" (1930), "The Lunch Date" (1989), "The Magnificent Seven" (1960), "Martha Graham Early Dance Films" (1931-1944), "Mary Poppins" (1964), "Men and Dust" (1940), "Midnight" (1939), "Notes on the Port of St. Francis" (1951), "Pulp Fiction" (1994), "The Quiet Man" (1952), "The Right Stuff" (1983), "Roger & Me" (1989), "A Virtuous Vamp" (1919), "Who’s Afraid of Virginia Woolf?" (1966) şi "Wild Boys of the Road" (1933).
Biblioteca Congresului american a publicat de curând un raport care a confirmat faptul că 70% din totalul filmelor mute produse de studiourile americane au fost pierdute şi că doar 14% dintre ele mai există în zilele noastre în formatul lor original pe peliculă de 35 milimetri.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota