- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (23.01.2014, 14:24)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul "Camille Claudel 1915", cu Juliette Binoche, de vineri în cinematografele româneşti - VIDEO
Filmul "Camille Claudel 1915", regizat de Bruno Dumont, despre fosta studentă şi amantă a sculptorului francez Auguste Rodin, artista Camille Claudel, va avea premiera în cinematografele româneşti vineri, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
504 afișări
Filmul "Camille Claudel 1915", cu Juliette Binoche, de vineri în cinematografele româneşti - VIDEO (Imagine: captură video)
Regia lungmetrajului este semnată de Bruno Dumont, cel care a realizat şi filmele "Humanité", "Flanders", "La vie de Jésus", iar rolul artistei Camille Claudel este interpretat de actriţa Juliette Binoche, care a jucat şi în peliculele "English Patient" şi "Three Colors: Blue", "Caché", "Chocolat".
Născută în 1864 în Nordul Franţei, Camille Claudel a fost sculptoriţă, sora mai mare a scriitorului Paul Claudel. Camille Claudel a fost mai întâi studenta lui August Rodin, apoi a devenit amanta lui pentru următorii 15 ani. Îl părăseşte pe sculptor în 1895, la vârsta de 31 de ani. După 1905 apar semnele unui dezechilibru psihic. Îşi distruge o mare parte din statui, dispare pentru lungi perioade de timp, manifestă simptome de paranoia şi este diagnosticată cu schizofrenie. Îl acuză pe Rodin că i-a furat ideile şi că a pus la cale asasinarea sa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
În 1913, după moartea tatălui ei şi după 10 ani de izolare petrecuţi închisă în studioul său din Paris, familia (în special fratele ei) o internează mai mult sau mai puţin forţat într-un spital de boli mintale de la periferia Parisului. Apoi, în 1914, pentru a o adăposti de avansarea trupelor nemţeşti în Franţa, pacienta este mutată într-un azil din provincia Vaucluse, sudul-estul Franţei. Diagnosticul aminteşte de "mania persecuţiei bazată pe imaginaţie şi falsa interpretare a realităţii".
Acţiunea filmului "Camille Claudel 1915" este plasată în anul 1915, perioadă în care artista Camille Claudel (interpretată de Juliette Binoche) este internată în acest azil, la insistenţele familiei. Aici ea duce o viaţă retrasă, în aşteptarea fratelui ei mai mic, Paul Claudel, şi nu va mai sculpta niciodată până la sfârşitul vieţii.
"Camille Claudel 1915" este o adaptare liberă bazată pe corespondenţa dintre Paul Claudel şi sora sa, Camille, precum şi pe înregistrările medicale de la acea vreme.
Lungmetrajul fost selectat în competiţia oficială pentru Ursul de Aur a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, în 2013.
De-a lungul timpului, regizorul Bruno Dumont a primit premii importante precum premiul juriului la Cannes, în 2006, pentru "Flanders", dar şi în 1999, pentru filmul "Humanité". De asemenea, la Festivalul de la Cannes din 1997, cineastul a primit Golden Camera - Menţiune Specială pentru lungmetrajul "La vie de Jésus".
Totodată, "La vie de Jésus" a fost nominalizat, în 1998, la categoria "debut" la premiile César. În 2009, criticii internaţionali i-au acordat premiul FIPRESCI la Festivalul de la Toronto pentru pelicula "Hadewijch", iar în 2003 filmul său "Twentynine Palms" a fost nominalizat la Leul de Aur la Veneţia.
Lungmetrajul "Camille Claudel 1915" este distribuit internaţional de Wild Bunch, iar în România este adus de Independenţa Film.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe