Filmul "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude, are 11 nominalizări la premiile Gopo

Lungmetrajul "Cea mai fericită fată din lume", în regia lui Radu Jude, a primit 11 nominalizări la premiile Gopo, fiind urmat în topul nominalizărilor de pelicula "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, selecţionată la zece categorii, au anunţat, luni, organizatorii.

Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului Filmul "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude, are 11 nominalizări la premiile Gopo

Filmul "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude, are 11 nominalizări la premiile Gopo

Astfel, lungmetrajul "Cea mai fericită fată din lume" a fost nominalizat, printre altele, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Radu Jude), "cea mai bună actriţă în rol principal" (Andreea Boşneag) şi "cel mai bun scenariu" (Augustina Stanciu şi Radu Jude).

De asemenea, pelicula "Poliţist, adjectiv" a fost nominalizată la zece categorii de premii, printre care "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Corneliu Porumboiu), "cel mai bun actor într-un rol principal" (Dragoş Bucur), "cel mai bun scenariu" (Corneliu Porumboiu) şi "cea mai bună imagine" (Marius Panduru).

În topul nominalizărilor urmează lungmetrajul "Concertul", în regia lui Radu Mihăileanu, nominalizat la opt categorii, printre care "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cea mai bună scenografie" (Cristina Niculescu), fiind urmat de "Katalin Varga", de Peter Strickland, care a fost nominalizat la şapte categorii, printre care "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cea mai bună actriţă în rol principal" (Hilda Peter) şi "cea mai bună imagine" (Mark Gyori).

Filmul omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu, a fost nominalizat la şase categorii, printre care "cel mai bun actor în rol secundar" (Radu Iacoban), "cea mai bună muzică originală" (Hanno Hofer şi Laco Jimi) şi "cel mai bun sunet" (Dana Bunescu, Cristinel Şirli).

Pe de altă parte, revelaţia acestei ediţii a premiilor Gopo o reprezintă pelicula "Cele ce plutesc", de Mircea Daneliuc, nominalizată la categoriile "cel mai bun actor într-un rol principal" (Valentin Popescu), "cea mai bună actriţă în rol principal" (Olimpia Melinte) şi "cea mai bună scenografie" (Mihai Dorobanţu).

De asemenea, pelicula "Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru, a fost nominalizată la patru categorii, şi anume "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Adrian Sitaru), "cel mai bun actor într-un rol principal" (Adrian Titieni) şi "cea mai bună actriţă într-un rol principal" (Maria Dinulescu).

Acelaşi număr de nominalizări îl are şi filmul "Cealaltă Irina", de Andrei Gruzsniscki, care candidează, printre altele, la premiile pentru cea mai bună imagine (Vivi Drăgan Vasile) şi cel mai bun actor într-un rol principal (Andi Vasluianu).

De asemenea, lungmetrajul "Călătoria lui Gruber", de Radu Gabrea, a fost nominalizat la patru categorii, printre care "cel mai bun actor într-un rol principal" (Florin Piersic Jr.) şi "cea mai bună imagine" (Dinu Tănase).

Pelicula "Întâlniri încrucişate", de Anca Damian, a fost nominalizată la trei categorii de premii, printre care "cel mai bun scenariu" (Anca Damian), în timp ce pelicula "Francesca", debutul în lungmetraj al lui Bobby Păunescu, a fost nominalizată la două premii, printre care cel pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal (Monica Bârlădeanu).

Lungmetrajul lui Stere Gulea "Weekend cu mama" a primit două nominalizări, şi anume la categoriile "cel mai bun machiaj" şi "cea mai bună coafură".

La categoria "cel mai bun scurtmetraj" sunt nominalizate peliculele "Nunta lui Oli", de Tudor Jurgiu, "Renovare", de Paul Negoescu, "Înainte şi după 22/12/1989", de Andrei Cohn, şi animaţia "Zgomot Alb", de Marius Pandele.

Pe de altă parte, la categoria "cel mai bun documentar" nominalizările sunt: "Australia", de Claudiu Mitcu, "Lumea văzută de Ion B.", de Alexander Nanau, "Drumul păsărilor", de Klara Trencsenyi şi Vlad Naumescu, şi "Copiii Uraniului", de Iulian Ghervas şi Adina Popescu.

Actriţele Andreea Boşneag, Diana Cavallioti şi Olimpia Melinte şi regizorii Claudiu Mitcu şi Tudor Jurgiu au fost nominalizaţi la categoria "Tânără Speranţă".

La categoria "cel mai bun film european" juriul a selecţionat patru filme: "Gomorra", de Mateo Garrone, "Tăcerea Lornei", de Jean-Pierre şi Luc Dardenne, "O poveste de Crăciun", de Arnaud Desplechin, şi "Te iubesc de mult", de Philippe Claudel.

La gala Premiilor Gopo, premiul publicului, acordat filmului românesc cu cel mai mare număr de spectatori, revine lungmetrajului "Amintiri din Epoca de Aur - Partea I: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!", produs de Mobra Films.

Ediţia a patra a galei Premiilor Gopo va avea loc pe 29 martie, în Sala Unirii din Palatul Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici