Filmul "Francesca", primit cu entuziasm, joi seară, la premiera de gală din Bucureşti

"Francesca" a avut premiera de gală, joi seară, la CinemaPro din Capitală, filmul bucurându-se de aplauze la scenă deschisă, povestea şi interpretarea actorilor fiind primite cu entuziasm de personalităţi din domenii diverse, de la politicieni până la creatori de modă şi vedete de televiziune.

Urmărește
110 afișări
Imaginea articolului Filmul "Francesca", primit cu entuziasm, joi seară, la premiera de gală din Bucureşti

Filmul "Francesca", primit cu entuziasm, joi seară, la premiera de gală din Bucureşti

După ce lungmetrajul "Francesca" a fost bine primit la premiera mondială din cadrul Festivalului de Film de la Veneţia şi, ulterior, interzis în acelaşi oraş, în urma reclamaţiilor făcute de deputata Alessandra Mussolini şi de primarul Veronei, Flavio Tosi, joi seară, la CinemaPro din Capitală, filmul care marchează debutul regizoral al lui Bobby Păunescu a avut parte de o primire foarte caldă din partea invitaţilor la premiera de gală.

Într-o atmosferă destinsă, pe covorul roşu şi-au făcut apariţia, rând pe rând, personalităţi din domenii diverse, printre care vedeta de televiziune Andreea Esca, creatorul de modă Răzvan Ciobanu, politicianul Adrian Cioroianu, regizorul Tudor Giurgiu, producătorul Ada Solomon, criticul de film Irina Margareta Nistor şi Dan Chişu, directorul onorific al festivalului de film DaKINO. Aceştia au fost întâmpinaţi de Monica Bârlădeanu, interpreta personajului principal al filmului, Francesca, de Bobby Păunescu, regizorul peliculei, şi de Cristi Puiu, unul dintre producătorii lungmetrajului.

Deşi sala de la CinemaPro nu a fost plină, din cauză că accesul s-a făcut doar pe bază de invitaţie, cele circa 400 de persoane prezente la proiecţia "Francescăi" au aplaudat cu entuziasm filmul, felicitând-o pe Monica Bârlădeanu, pentru prestaţie, şi pe Bobby Păunescu, pentru că a pornit cu dreptul în cariera de regizor.

Filmul s-a bucurat de o proiecţie discretă, fără discursuri oficiale înainte sau după vizionare, regizorul prezentându-şi doar echipa pe care a mizat pentru realizarea acestei pelicule.

Bobby Păunescu: Eu am avut o poveste de spus, nu m-am gândit să-l fac film de artă sau comercial

După proiecţie, Bobby Păunescu a declarat pentru MEDIAFAX că speră ca publicul să-i înţeleagă filmul, care începând de vineri, 2 octombrie, poate fi văzut în cinematografele din România.

"Eu am avut o poveste de spus, nu m-am gândit la absolut nimic. Nu m-am gândit nici să-l fac film de artă sau comercial, am încercat să spun o poveste. Sper să fiu înţeles cu ce am vrut să spun şi, cu ocazia asta, cred că publicul o să-şi dea seama că, de fapt, nu este un film care rămâne la nivelul scandalului care s-a iscat la început", a spus Bobby Păunescu, făcând referire la faptul că lungmetrajul a fost interzis la Veneţia după ce, în urma proiecţiilor de la festivalul de film din oraş, desfăşurat între 2 şi 12 septembrie, deputata Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini, şi primarul Veronei, Flavio Tosi, au sesizat că există în film anumite replici pe care le consideră insultătoare la adresa lor.

Chiar în prima parte a filmului, tatăl Francescăi spune: "Nu ai auzit-o pe acea târfă de Mussolini, care-i vrea morţi pe toţii românii?/ Non hai sentito quella puttana della Mussolini che vuole morti tutti i romeni?". De asemenea, el face referire la "acel idiot de primar al Veronei/sindaco di Verona di merda".

Totuşi, discuţiile create în jurul filmului la Festivalul de la Veneţia au făcut ca interesul distribuitorilor pentru lungmetrajul de debut al lui Păunescu să crească. "Avem opt ţări care sunt confirmate, dar nu s-a semnat (...) Este destul de căutat, sper ca până la sfârşitul anului să avem vreo 20 de teritorii deja vândute. Vorbim în general de ţările latine, vorbim de America de Sud, dar, surprinzător, şi în Anglia şi Canada, avem chiar două companii care sunt interesate în fiecare teritoriu", a explicat Bobby Păunescu.

El a precizat că, săptămâna viitoare, filmul va merge la Festivalul de film de la Pusan, pentru a întâlni şi piaţa asiatică. Ulterior, filmul va fi proiectat şi la alte festivaluri, din Norvegia, Anglia, Argentina şi Franţa.

Monica Bârlădeanu, interesată să joace în lungmetraje sau scurtmetraje

Şi Monica Bârlădeanu speră ca filmul să fie primit bine de publicul românesc. "Eu zic că, dacă va fi primit cum a fost primit în seara asta, stăm bine", a declarat pentru MEDIAFAX Monica Bârlădeanu, precizând, însă, că nu are un precedent pentru a-şi da seama de succesul pe care-l va avea "Francesca". "Nu am cu ce să compar, nu am mai avut un film în care am jucat un rol principal, în combinaţia asta, cu Bobby Păunescu regizor şi Cristi Puiu producător", a spus Monica Bârlădeanu. În privinţa proiectelor sale cinematografice, ea a dezvăluit doar că este în discuţii cu regizori români, fiind interesată să joace atât în lungmetraje, cât şi în scurtmetraje.

Cristi Puiu: "Francesca" are potenţial comercial

Cristi Puiu, unul dintre producătorii filmului, consideră că "Francesca" are "potenţial comercial". "Are potenţial, pentru că sunt câteva secvenţe memorabile, despre care oamenii vor vorbi şi apoi, probabil aşa din gură în gură, se va duce vestea şi oamenii vor spune: Mergeţi să vedeţi filmul "Francesca", "Monica joacă foarte bine", iar "Răufăcătorii sunt autentici". Oamenii o să spună că e foarte mişto", a declarat pentru MEDIAFAX Cristi Puiu.

Filmul "Francesca", produs de Anca Puiu, Cristi Puiu şi Bobby Păunescu, spune povestea unei educatoare care decide să emigreze în Italia, pentru a avea o viaţă mai bună. Ea reuşeşte să obţină o slujbă de asistentă a unui bătrân, lângă Milano, îi convinge pe părinţii săi divorţaţi să o susţină, în timp ce iubitul ei Miţă, interpretat de Dorian Boguţă, îi promite că o va urma în Italia. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate, deoarece se dovedeşte că iubitul Francescăi are necazuri legate de nişte bani împrumutaţi de la interlopi, pe care nu-l poate returna. Astfel, plecarea în Italia este pusă sub semnul întrebării.

Din distribuţia filmului, produs de Mandragora, mai fac parte, printre alţii, Luminiţa Gheorghiu, Teodor Corban, Doru Ana, Dana Dogaru, Ion Sapdaru, Gabriel Spahiu, Ion Besoiu, Dan Chiriac şi Isabela Neamţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici