- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (14.01.2008, 11:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul "Le Scaphandre et le Papillon", al lui Julian Schnabel, a primit premiul Lumière 2007
Filmul "Le Scaphandre et le Papillon/ The Diving Bell and the Butterfly", al regizorului Julian Schnabel, a câştigat, duminică seara, trofeul pentru cel mai bun film, la gala premiilor Lumière, considerate echivalentul francez al Globurilor de Aur, relatează trimisul MEDIAFAX la Paris.
Urmărește
4 afișări
Filmul "Le Scaphandre et le Papillon", al lui Julian Schnabel, a primit premiul Lumière 2007
Schnabel, care a fost desemnat, la Festivalul de la Cannes 2007, cel mai bun regizor pentru acelaşi film, nu a fost prezent duminică seara la ceremonie, el fiind la Los Angeles, unde pelicula sa a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, iar el a fost numit cel mai bun regizor. Astfel, trofeul a fost înmânat de către regizorul Claude Lelouch, cel care a prezidat această ediţie a premiilor, producătorului filmului câştigător.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
Julian Schnabel, un binecunoscut regizor şi pictor american, a câştigat în 2007 foarte multe premii din partea asociaţiilor de critici. "Le Scaphandre et le Papillon" spune povestea lui Jean-Dominique Bauby, care are 43 de ani şi este un tată fericit. Însă acesta suferă un atac cerebral şi, după ce se trezeşte din comă, îşi dă seama că a rămas paralizat complet. Bărbatul mai poate doar să clipească cu un singur ochi. Clipind din ochi pentru fiecare literă a alfabetului, Bauby scrie o carte, "Scafandrul şi fluturele", frescă a trăirilor sale din trupul care nu-i mai este decât o închisoare. Acesta este cel de-al treilea lungmetraj al lui Schnabel, pe lângă "Basquiat" (1996) şi "Viaţa şi epoca lui Reinaldo Arenas" (2000). Filmul a fost prezentat, în toamna anului trecut, şi la Festivalul DaKino.
În cadrul ediţiilor precedente ale premiilor Lumière, au primit titlul de cel mai bun film producţiile "Nu spune nimănui" (regia - Guillaume Canet, 2006) , "Şi inima mi se opri în loc" (regia - Jacques Audiard, 2005), "Amelie" (regia - Jean-Pierre Jeunet, 2001), "Ioana d'Arc" (regia - Luc Besson, 1999), "Corul" (regia - Christophe Barratier, 2004), "Amen" (regia - Costa-Gavras, 2002) etc.
Corespondenţii străini de presă de la Paris, cei care acordă premiile Lumière, l-au numit pe Abdellatif Kechiche cel mai bun regizor, pentru filmul "La Graine et le mulet". Pentru acelaşi film, Hafsia Herzi a luat premiul pentru cea mai promiţătoare actriţă, în timp ce Marion Cotillard, care nu a fost prezentă la ceremonie, a fost desemnată cea mai bună actriţă, pentru rolul său din "La vie en rose", unde o interpretează pe Edith Piaf. De asemenea, drama muzicală "La vie en rose" a primit premiul publicului pentru cel mai bun film. Cel mai bun actor a fost desemnat Mathieu Amalric, pentru rolul din "Le Scaphandre et le Papillon".
În cadrul ceremoniei, a mai fost premiat Alfred Lot pentru scenariul filmului "La Chambre des Morts", Jocelyn Quivrin a fost numit cel mai promiţător actor, pentru rolul din "99 Francs", filmul "Delice Paloma" a fost desemnat cel mai bun film francofon.
Ceremonia de decernare a premiilor, care a avut loc la primăria Parisului, a mai cuprins şi un omagiu adus actorului Jean-Pierre Marielle, care a împlinit 50 de ani de carieră.
Premiile Lumière, aflate la cea de-a 13-a ediţie, sunt considerate echivalentul francez al Globurilor de Aur şi sunt acordate de corespondenţii străini de presă din Paris.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:53
Jucătorul de tenis Max Purcell, suspendare voluntară provizorie pentru dopaj
-
astăzi, 15:40
Live text Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor