- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (29.01.2019, 14:04)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul "Touch Me Not", premiat cu Ursul de Aur la Berlin, lansat în România cu dezbateri publice
Filmul "Touch Me Not", premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2018, va fi lansat în România pe 15 martie, la Festivalul Internaţional de Drepturile Omului One World, iar proiecţia va fi însoţită de seria de dezbateri publice "Politicile corpului", arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
2126 afișări
Filmul "Touch Me Not", premiat cu Ursul de Aur la Berlin, lansat în România cu dezbateri publice
Protagoniştii filmului "Touch Me Not" şi activişti pentru drepturile omului din toate colţurile Europei vor dubla lansarea românească a peliculei cu un dialog direct cu publicul român despre subiectele sensibile şi de actualitate explorate în documentar.
Dezbaterile "Touch Me Not - Politicile Corpului" au însoţit călătoria internaţională a filmului la cele mai importante festivaluri şi la pricipalele lansări în cinematografe din Europa şi America de Nord, la MOMA (Muzeul de Artă Modernă din New York), ICA (Institutul de Artă Contemporană din Londra), la manifestările de profil de la Karlovy Vary, Viennale, IDFA Amsterdam şi BFI London.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
"Corpul nostru, intimitatea, sexualitatea sunt aspecte esenţiale ale vieţii şi identităţii noastre, totuşi ne este atât de greu să vorbim despre ele, fiind înconjurate de atâtea tabuuri şi blocaje. «Touch Me Not» este o invitaţie la dialog", spune cineasta Adina Pintilie.
"Te invită pe tine, spectatorul, să îţi pui la îndoială propriile idei despre intimitate, sexualitate, corp, să fii curios despre Celălalt, care e diferit de tine, şi să-ţi exerciţi capacitatea de empatie, de a te pune în «pielea» Celuilalt", mai spune regizoarea.
Spectatorii români au astfel ocazia să intre în dialogul stârnit de film chiar de la premiera mondială care a avut loc la Festivalul de la Berlin anul trecut. Potrivit realizatorilor, pelicula "Touch Me Not" deschide un spaţiu de autoreflecţie, "trecând dincolo de cinema, în zona dezbaterii publice, şi devenind mai mult decât un film: o experienţă transformativă".
Seria de dezbateri "Touch Me Not - Politicile Corpului" îşi propune să extindă procesul autoreflexiv declanşat de film, creând un spaţiu de dialog deschis despre subiecte precum: graniţele personale, corpul ca un "câmp de luptă" al ideologiilor, alteritatea, intimitatea şi dizabilitatea, fluiditatea genurilor, frumuseţea non-normativă şi libertatea personală.
"Touch Me Not" a fost nominalizat la premiul European Discovery - Prix FIPRESCI la gala Academiei de Film Europene din 2018. Începând cu luna octombrie a anului trecut, filmul a fost lansat în cinematografele din Franţa, Germania, Marea Britanie, Austria, Olanda, Polonia, Grecia, Danemarca, Elveţia, SUA, urmând să aibă premiera în alte peste 25 de ţări pe parcursul lui 2019. Filmul a fost selectat în peste 50 de festivaluri prestigioase din întreaga lume, printre care cele de la Toronto, Sydney, Amsterdam, Sarajevo, Sevilia, Salonic, Ierusalim, São Paulo, Rio de Janeiro, Mumbai, Montreal etc.
Cu muzică semnată de legendara trupă Einsturzende Neubauten, "Touch Me Not" reuneşte protagonişti din întreaga Europă. Pe afiş se regăsesc Laura Benson (Marea Britanie/Franţa), Tómas Lemarquis (Islanda/Franţa), Christian Bayerlein (Germania), Grit Uhlemann (Germania), Hanna Hofmann (Germania), Seani Love (Marea Britanie/Australia), Irmena Chichikova (Bulgaria), Dirk Lange (Germania).
Imaginea este semnată de George Chiper Lillemark, din România, designul de sunet îi aparţine lui Dominik Dolejsi, din Cehia, compozitor este Ivo Paunov, din Bulgaria. Scenografia i se datorează lui Adrian Cristea, iar costumele, Mariei Pitea, amândoi din România.
Festivalul de film One World România are loc în Bucureşti, în perioada 15 - 24 martie.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale