- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (16.08.2009, 15:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Florin Bogardo va fi înmormântat luni, la cimitirul Bellu Catolic
Muzicianul Florin Bogardo, care a decedat, sâmbătă, la vârsta de 67 de ani, va fi înmormântat luni la cimitirul Bellu Catolic din Capitală, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiaţi ai artistului.
Urmărește
472 afișări
Florin Bogardo va fi înmormântat luni, la cimitirul Bellu Catolic
Conform familiei, trupul neînsufleţit al lui Florin Bogardo va fi depus, luni, la 11.30, la sediul Uniunii Compozitorilor din România, după care, în jurul orei 15.30, va fi oficiată o slujbă în memoria artistului la Catedrala Sfântul Iosif.
Slujba de înmormântare va avea loc începând cu ora 17.30, la cimitirul Bellu Catolic.
Muzicianul român Florin Bogardo, cunoscut pentru muzica de pe coloanele sonore ale unor filme precum "Liceeni" sau "Declaraţie de dragoste", a decedat, sâmbătă, la vârsta de 67 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Potrivit apropiaţilor familiei compozitorului, acesta a încetat din viaţă la Spitalul Matei Balş, în urma unui infarct.
Florin Bogardo s-a născut în 1942, la Bucureşti, şi este un cunoscut şi apreciat muzician român, compozitor de muzică uşoară, autor de versuri pentru melodiile sale şi, ocazional, interpret al propriilor sale bucăţi muzicale, uneori în duet cu solista Stela Enache, soţia sa.
A început sa studieze pianul, încă de la vârsta de cinci ani, cu renumita profesoară Cici Manta. În 1959, Bogardo compune fantezii şi preludii pentru pian, lieduri, coruri, teme cu variaţiuni etc. Studiază la conservatorul "Ciprian Porumbescu", unde este îndrumat de maeştrii Gheorghe Dumitrescu, Aurel Stroe, Lazăr Cosma şi Anatol Vieru, cel care l-a format şi i-a dezvăluit tainele compoziţiei. În această perioadă a compus lucrări camerale, dovedind un talent incontestabil, în acest sens evidenţiindu-se un cvartet pentru coarde. Din 1963, Bogardo s-a dedicat muzicii uşoare, melodiile sale de mare succes fiind interpretate de cei mai valoroşi solişti ai scenei româneşti, cum ar fi Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu, Mihaela Mihai. Începând din 1972, Bogardo încredinţează majoritatea melodiilor sale Stelei Enache. A compus peste 300 de piese de muzică uşoară. Majoritatea cântecelor lui Bogardo au fost compuse pe versurile celor mai mari poeţi români: Eminescu, Blaga, Alecsandri, Carianopol, Marin Sorescu etc. şi au obţinut o serie de premii la diverse festivaluri. Florin Bogardo a compus şi muzică pentru filme, de un succes deosebit bucurându-se, între altele, coloanele sonore ale filmelor "Liceenii" şi "Declaraţie de dragoste". Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numără "Ani de liceu", "Tu, aprinsă stea", "Balada pescăruşilor albaştri", "Cum e oare?", "Să nu uităm trandafirii", "Dintre sute de catarge", "O floare albă", "Să pot" sau "Miracolul iubirii".
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Muzicianul Florin Bogardo a decedat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână