Florin Piersic, prins în mijlocul unui protest spontan în Maramureş

Actorul Florin Piersic a fost surprins, miercuri, în mijlocul unei protest spontan izbucnit într-o carieră de piatră din localitatea maramureşeană Dăneşti, unde actorul se află într-o scurtă vacanţă.

Urmărește
257 afișări
Imaginea articolului Florin Piersic, prins în mijlocul unui protest spontan în Maramureş

Florin Piersic, prins în mijlocul unui protest spontan în Maramureş (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Florin Piersic, prezent în Maramureş la invitaţia unui nepot al său care administrează un complex turistic la Dăneşti, a plecat în cursul zilei la o plimbare cu trăsura, iar în drumul său, prin zona numită Valea Bulzului, acesta a dat peste un grup de localnici care protestau faţă de începerea lucrărilor de exploatare la o carieră de piatră.

Cristian Froicu, administratorul complexului hotelier, a spus că a vrut să îi ofere actorului posibilitatea să cunoască împrejurimile, incluzând în traseu Valea Bulzului. Acesta a spus că nu s-a gândit la o plimbare cu peripeţii pentru Florin Piersic.

Sătenii aflaţi în zona carierei s-au strâns în zonă când au aflat că este posibil să se înceapă exploatările în carieră. Ei au spus că zona ar trebui protejată şi au reclamat că maşinile care transportă pietre distrug drumul de acces spre casele lor. Unul dintre localnici a spus că s-au făcut nenumărate sesizări atât la administratorul carierei, cât şi la primarul comunei Şişeşti, Gheorghe Pop, dar că oamenii au fost ignoraţi.

Florin Piersic s-a oprit să discute cu oamenii strânşi în cariera "Pietrele Doamnei" şi le-a spus să nu renunţe la lupta lor pentru că zona este minunată şi merită protejată. De altfel, acesta i-a îndemnat să fie solidari şi să îşi apere pământurile şi să apere frumuseţea locului, pe care a spus că a cunoscut-o pe vremea când a filmat în Maramureş pentru filmul "Pintea".

Oamenii au spus că nu vor renunţa şi că îl vor ţine la curent cu demersurile lor. Ei s-au împrăştiat apoi pe la casele lor, iar Florin Piersic s-a reîntors în complexul turistic în care s-a cazat.

Nici primarul Gheorghe Pop, nici administratorul carierei nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici